Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 διασφάλισε το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 διασφάλισε το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ανταποκρινόμενο με συνέπεια και υπευθυνότητα στα καθήκοντά του καθόλη την διάρκεια της προετοιμασίας όσο και την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, υπό την επίβλεψη και συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζά.

Σε 238 εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ροδόπη διεξήχθησαν οι εκλογές, για τις οποίες εργάστηκαν 27 υπάλληλοι της ΠΕ Ροδόπης και 8 υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών. Για διάστημα ενός μήνα οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της ΠΕ Ροδόπης, επιφορτισμένοι με εκλογικά καθήκοντα, ασχολήθηκαν με διαδικαστικά θέματα όπως η υποδοχή ψηφοδελτίων και ο διαμοιρασμός του υλικού σε σάκους. Συνολικά προετοιμάστηκαν και διανεμήθηκαν 476 σάκοι με εκλογικό υλικό, δηλαδή 2 σε κάθε ένα από τα 238 εκλογικά τμήματα.

Η ΠΕ Ροδόπης χρειάστηκε να συνδράμει με υπηρεσιακό αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβούν δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά κέντρα στα οποία είχαν οριστεί, στην Κάτω Βυρσίνη και στη Ραγάδα. Επίσης υπηρεσιακό αυτοκίνητο παραχωρήθηκε για την εξυπηρέτηση του εφόρου της Δικαστικής Αρχής.

Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν με συντονισμένες ενέργειες. Για παράδειγμα όταν διαπιστώθηκε έλλειψη ψηφοδελτίων για δύο συνδυασμούς, Κίνημα Εθνικής Ανεξαρτησίας και Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.), έγινε άμεσα επανατροφοδότηση των εκλογικών κέντρων. Να σημειωθεί ότι η έλλειψη δεν οφείλονταν σε παράλειψη της ΠΕ Ροδόπης, αλλά στο γεγονός ότι τα δύο αυτά κόμματα δεν απέστειλαν τον ελάχιστο, από τη νομοθεσία, αριθμό ψηφοδελτίων δηλαδή 120.000, αλλά έστειλαν μόλις 30.000 ψηφοδέλτια.

Με μέριμνα της Διεύθυνσης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΠΑΜΘ προετοιμάστηκε ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την υποδοχή των αποτελεσμάτων στο κτίριο της ΠΕ Ροδόπης μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Τα συνεργεία παραλαβής πρακτικών εντύπων και αποτελεσμάτων της ΠΕ Ροδόπης παραλάμβαναν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους το έντυπο μετάδοσης αποτελεσμάτων υπέρ συνδυασμών και το πρακτικό εκλογικής διαδικασίας και προχωρούσαν στην καταχώρηση αποτελεσμάτων στην εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών.

Το βράδυ των εκλογών η Περιφέρεια ΑΜΘ πρόβαλλε στην ιστοσελίδα της: www.pamth.gov.gr, τα αποτελέσματα, για κάθε Περιφερειακή της Ενότητα, που προέρχονταν από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του IFrame των Εκλογικών Αποτελεσμάτων που έχει υλοποιήσει η Διεύθυνση Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επίσης υπήρχε και η δυνατότητα ενημέρωσης των αποτελεσμάτων σε επίπεδο  Δήμου και  Δημοτικής Ενότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς δήλωσε: «Στην ΠΑΜΘ ΠΕ Ροδόπης διασφαλίσαμε ότι όλα κύλησαν ομαλά την ημέρα των εκλογών, αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα και ταχύτητα κάθε ζήτημα που προέκυπτε, διασφαλίζοντας την έγκαιρη και έγκυρη καταχώρηση και μετάδοση των αποτελεσμάτων. Υπήρξε ετοιμότητα και εμπειρία από όλους τους υπαλλήλους, που ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στα καθήκοντά τους και στις απαιτήσεις της εκλογικής διαδικασίας. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου σε όλους όσους συνέβαλαν ώστε οι εκλογές της 9ης Ιουνίου να διεξαχθούν ομαλά στην ΠΕ Ροδόπης, φέροντας εις πέρας με επιτυχία και αυτή την εκλογική διαδικασία».

                                                                                                          Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 67 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή