Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Σε πλήρη εξέλιξη το έργο διαγραμμίσεων έτους 2024 στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

0506202405062024a05062024b05062024c

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την περίοδο το έργο διαγραμμίσεων έτους 2024 στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, έργο ζωτικής σημασίας για την οδική ασφάλεια. Πρόκειται για έργο που μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ροδόπης, είναι προϋπολογισμού 157.232 ευρώ και περιλαμβάνει τις οριογραμμές στις άκρες του δρόμου, τις αξονικές γραμμές, διαγραμμίσεις διακοπής πορείας σε διασταυρώσεις και κάποιες άλλες ειδικές διαγραμμίσεις, ενώ προβλέπεται και βελτίωση στις πληροφοριακές πινακίδες. Τα πλεονεκτήματα της διαγράμμισης για την οπτική καθοδήγηση γίνονται ιδιαίτερα σηµαντικά κυρίως τις νυχτερινές ώρες και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, όταν ο οδηγός δε μπορεί να διακρίνει τα στοιχεία που περιβάλλουν την οδό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς που επιβλέπει την εκτέλεση του έργου δήλωσε: «Ξεκίνησε και συνεχίζεται το έργο των διαγραμμίσεων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας. Είναι μία μελέτη που εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους. Στο έργο που περιλαμβάνει διαγραμμίσεις στους οδικούς άξονες έχουν ληφθεί υπόψη οι πραγματικές ανάγκες αλλά και τα αιτήματα που κατά καιρούς διατυπώνονται, με γνώμονα πάντα την συντήρηση των δρόμων και την ασφάλεια των οδηγών. Θεωρούμε ότι είναι ένα αναγκαίο έργο, ειδικά τους θερινούς μήνες που διανύουμε και η κυκλοφορία οχημάτων ντόπιων και επισκεπτών προς το παραλιακό μέτωπο αυξάνεται σημαντικά».

Η δαπάνη χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το έργο «Στοιχειώδης συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Ροδόπης ετών 2023-2024» και θα καλυφθεί από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού της Π.Ε. Ροδόπης και της ΠΑΜΘ.

                                                                                     Από το γραφείο

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 49 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή