Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Συνδεδεμένη ενίσχυση για το καλαμπόκι, νέα ΚΑΠ και αλιεία στην ατζέντα επαφών του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Τσαλικίδη με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

14122022 1

14122022 1

Στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027  και την ανάπτυξη του τομέα αλιείας στη Ροδόπη, επικεντρώθηκαν διαδοχικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη με την Γενική Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ Χριστιάνα Καλογήρου και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής  και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα. Στις συναντήσεις συμμετείχε κι ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Καραγιώργης.

Ο κ.Τσαλικίδης μετέφερε στους Γ.Γ- στους οποίους ανατέθηκαν από τον Υπουργό ΑΑΤ ζητήματα σχεδιασμού και εφαρμογής του νέου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης- ειδικότερα θέματα που ανέκυψαν σε συνάντηση των αγροτών της Ροδόπης, στις 2 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στην Κομοτηνή. Αναλυτικότερα συζητήθηκαν, οι περιορισμοί χορήγησης συνδεδεμένης ενίσχυσης για το καλαμπόκι , οι αναπτυξιακές και παραγωγικές προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδίου αγροτικής ανάπτυξης, καθώς επίσης  οι προοπτικές ανάπτυξης των λιμνοθαλασσών της ΠΕ Ροδόπης και της Περιφέρειας συνολικά.

«Η συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την προώθηση των ζητημάτων του πρωτογενούς τομέα είναι διαρκής. Σε συναντήσεις με τους Γενικούς Γραμματείς  Χριστιάνα Καλογήρου και  Κωνσταντίνο Μπαγινέτα αντίστοιχα, επικεντρωθήκαμε σε επιμέρους σημεία του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ που απασχολούν ιδιαίτερα τους αγρότες μας και  στην ανάπτυξη της αλιείας στη Ροδόπη.

Εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό για την περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο καλαμπόκι λόγω των χαρακτηριστικών των υδάτων, ζήτησα να επισπευστούν λύσεις από πλευράς του Υπουργείου, για την αντιμετώπιση αυτού του ιδιαίτερου προβλήματος που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα και κατ΄ επέκταση στην τοπική μας οικονομία» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης.

Προτάσσοντας το αίτημα για ενημέρωση του αγροτικού κόσμου στην περιοχή μας, ο κ. Τσαλικίδης ζήτησε επίσκεψη ιθυνόντων από το ΥΠΑΑΤ για την παρουσίαση του εθνικού αγροτικού προγράμματος για τη νέα ΚΑΠ, λαμβάνοντας τη δέσμευση ότι η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στη Ροδόπη.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 500 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 08:18

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή