Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Συνεργασία ΠΕ Ροδόπης - Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης για τη στήριξη ασθενών με νευρολογικές παθήσεις

11112022 1

11112022 1

Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης υποστηρίζει την υλοποίηση ερευνητικού έργου του Εργαστηρίου Φυσικής Αγωγής και Άθλησης του ΤΕΦΑΑ σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών με αγγειακά επεισόδια.

Σε χώρους που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα και παραχώρησε με χθεσινή απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ, προχωρά άμεσα, η εφαρμογή καινοτόμων εξατομικευμένων προγραμμάτων άσκησης σε άτομα με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, πολίτες της Ροδόπης, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη. Στους σκοπούς του έργου, περιλαμβάνεται η μελέτη της επίδρασης των προγραμμάτων άσκησης σε ασθενείς με ΑΕΕ, που θα έχουν ως στόχο τη βελτίωση τόσο των νευρολογικών όσο και των κινητικών προβλημάτων τους.

«Συνεργαζόμαστε με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στηρίζουμε το σημαντικό ερευνητικό έργο του Εργαστηρίου Φυσικής Αγωγής και Άθλησης του ΤΕΦΑΑ. Αναγνωρίζοντας την αναπτυξιακή και την κοινωνική διάσταση της δράσης. Με την πεποίθηση ότι μέσα από αυτό το έργο, θα ωφεληθούν ιδιαίτερα συμπολίτες μας,  ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις», ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Τσαλικίδης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης που από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε τη σημασία της προσπάθειας μας και τα σημαντικά οφέλη για την ποιότητα ζωής και την υγεία των ατόμων με αγγειακά επεισόδια της περιοχής μας κι ευρύτερα. Μέσα από την συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε να καλύψει κι άλλες ομάδες με νευρολογικές παθήσεις στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής Αγωγής και Άθλησης του ΤΕΦΑΑ Νικόλαος Αγγελούσης.

                                         Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 400 φορές
FaLang translation system by Faboba