Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Π.Ε Ροδόπης

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που εφαρμόζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 28/7/2022 και την Παρασκευή 29-07-2022 προγραμματίζεται η διενέργεια αεροψεκασμών ακμαιοκτονίας με ULV εφαρμογή.

Πεδίο Εφαρμογής-περιοχές: Φυσικό περιβάλλον της Π.Ε. Ροδόπης (περιοχές μεταξύ των οικισμών Ιμέρου-Παγουρίων-Γλυφάδας, Πόρπης-Παλλαδίου-Αιγείρου-Παγουρίων και λιμνοθάλασσας Πόρτο Λάγος-Γλυκονερίου-Μέσης-Αρωγής)

Ώρα έναρξης αεροψεκασμών: μετά την δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις 2 ώρες

Προφυλάξεις: παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Για την διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται οι οδηγίες του υπ’ αριθ. 3331/94660/19-04-2022 εγγράφου της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΑΔΑ: ΨΧΤΖ4653ΠΓ-ΠΛ7) και της υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π οικ. 13563/04-03-2022  Εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας (ΑΔΑ: 9ΖΟ1465ΦΥΟ-Α43).

Η εφαρμογή θα γίνει:

  • με ευθύνη του ανάδοχου φορέα που είναι o ASNF Αεροεφαρμογές ΙΚΕ.
  • με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.
  • με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 3331/94660/19-04-2022 έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΑΔΑ: ΨΧΤΖ4653ΠΓ-ΠΛ7).

Σε περίπτωση που οι ψεκασμοί για οποιονδήποτε λόγο (όπως καιρικές συνθήκες κλπ) δεν πραγματοποιηθούν ή δεν ολοκληρωθούν, θα μετατεθούν εντός των επομένων ημερών.

Διαβάστηκε 386 φορές
FaLang translation system by Faboba