Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Π.Ε Ροδόπης

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που εφαρμόζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 06-07-2022 προγραμματίζεται η διενέργεια αεροψεκασμού ακμαιοκτονίας με ULV εφαρμογή.

 

Πεδίο Εφαρμογής-περιοχές: Φυσικό περιβάλλον της Π.Ε. Ροδόπης (περιοχή μεταξύ των οικισμών Ιμέρου-Παγουρίων και Γλυφάδας)

Ώρα έναρξης αεροψεκασμών: μετά την δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις 2 ώρες

 

Προφυλάξεις: παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Για την διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται οι οδηγίες του υπ’ αριθ. 3331/94660/19-04-2022 εγγράφου της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΑΔΑ: ΨΧΤΖ4653ΠΓ-ΠΛ7) και της υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π οικ. 13563/04-03-2022  Εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας (ΑΔΑ: 9ΖΟ1465ΦΥΟ-Α43).

Η εφαρμογή θα γίνει:

  • με ευθύνη του ανάδοχου φορέα που είναι o ASNF Αεροεφαρμογές ΙΚΕ.
  • με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.
  • με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 3331/94660/19-04-2022 έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΑΔΑ: ΨΧΤΖ4653ΠΓ-ΠΛ7).

Σε περίπτωση που ο ψεκασμός για οποιονδήποτε λόγο (όπως καιρικές συνθήκες κλπ) δεν πραγματοποιηθεί ή δεν ολοκληρωθεί, θα μετατεθεί εντός των επομένων ημερών.

Διαβάστηκε 405 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 17:14

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή