Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

14042022 1

14042022 1

14042022 1

Με αντικείμενο τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Την πρώτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ ενόψει της έναρξης νέας αντιπυρικής περιόδου συντόνισαν, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ, Κώστας Χουβαρδάς κι ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ,  Δημήτρης Παπαλεξίου ενώ συμμετείχαν σε αυτή, εκπρόσωποι των ΟΤΑ, Οργανισμών, Σωμάτων Ασφαλείας, εθελοντικών φορέων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Κατά τη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα δράσης, η επιχειρησιακή ικανότητα, καθώς και η άριστη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων της ΠΕ Ροδόπης, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

«Την πρώτη σύγκληση του ΣΟΠΠ αντιπυρικής περιόδου θα ακολουθήσουν άλλες δύο σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στην σημερινή συνεδρίαση, εστιάσαμε στα μέτρα, πρόληψης, προστασίας του δασικού κεφαλαίου, παράλληλα με την ετοιμότητα του επιχειρησιακού  μηχανισμού στην περιοχή μας. Η ΠΕ Ροδόπης μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων έχει ήδη ολοκληρώσει κατά τόπους απαραίτητες παρεμβάσεις. Συνεχίζουμε με συντηρήσεις και καθαρισμούς κατά μήκους του επαρχιακού οδικού δικτύου και σημειακά όπου απαιτείται» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης και τόνισε «Πολιτεία και πολίτες οφείλουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε κι αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι περιορίσουμε τις δασικές πυρκαγιές, λαμβάνοντας κάθε προληπτικό μέτρο. Τα δάση και το περιβάλλον συνδέονται άμεσα με τη ζωή και την ανάπτυξη του τόπου μας. Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας ήταν και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών ».

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 359 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή