Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Πρόσκληση για συμμετοχή στη διακρατική πιλοτική δράση +RESILIENT LAB στη Μασσαλία της Γαλλίας στο πλαίσιο του έργου +RESILIENT

resilient

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως εταίρος στο διακρατικό έργο +RESILIENTΗ Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως εταίρος στο διακρατικό έργο +RESILIENT«Mediterranean Open REsouRcEs for Social Innovation of SociaLly ResponsIve ENTerprises» που χρηματοδοτείταιαπό το πρόγραμμα Interreg MED, προσκαλεί τοπικές Κοιν.Σ.Επ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) καιάλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Κοινωνική Οικονομία και εδρεύουν στηνΠεριφέρεια να συμμετάσχουν στη Διακρατική Πιλοτική Δράση +RESILIENT LAB που θα διεξαχθεί τις ημέρες29 Νοεμβρίου 2021 έως 2 Δεκεμβρίου 2021 δια ζώσης στην Μασσαλία της Γαλλίας (στο κέντρο της πόλης Aixen-Provence), στο πλαίσιο του έργου +RESILIENT.

Η Διακρατική Πιλοτική Δράση +RESILIENT LAB περιλαμβάνει:α) Θεματικά Εργαστήρια αναφορικά με την Κοινωνική Καινοτομία, τις Νέες τεχνολογίες και την ΚοινωνικήΕπιχειρηματικότηταβ) Ομαδικές Ασκήσεις νέων ιδεών κοινωνικής επιχειρηματικότηταςγ) Εργαστήρια Problem-solving πάνω στα τρία μακρο-σενάρια που εξετάζει το έργοδ) Επίσκεψη μελέτης σε τοπικό οργανισμό Κοινωνικής Επιχειρηματικότηταςε) Lobbying με άλλες Κοινωνικές Επιχειρήσεις με υψηλό κοινωνικό προσανατολισμό και ανταπόκριση (SVRC)και εμπλεκόμενους στην Κοινωνική Οικονομία και Ανοιχτά Δεδομένα φορείς από τις χώρες της Μεσογείου(Ιταλία, Γαλλία, Κροατία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία, Αλβανία)

Τα κόστη μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων της Δράσης +RESILIENT LAB θακαλυφθούν από το έργο.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων.

Η Δράση +RESILIENT LAB θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

Η συμμετοχή στην Δράση +RESILIENT LAB είναι δωρεάν.

Στο πλαίσιο της +RESILIENT LAB, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας (covid 19)όπως αυτά ορίζονται από το ΕΟΔΥ και τους Εθνικούς Φορείς της Γαλλίας.Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και κατά την παραμονή στον χώρο όπου θα διεξαχθεί η+RESILIENT LAB.

Λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα, την ακριβή τοποθεσία διεξαγωγής της +RESILIENT LAB θα δοθούνσε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 με συμπλήρωση τηςΑίτησης Συμμετοχής που διατίθεται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/VRgNSxGoDtrsSQAF6

Για πληροφορίες: Νάντια Καρρά, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Living Prospects Ltd., εξωτερικός συνεργάτης της ΠΑΜΘ για τοέργο +RESILIENT.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τηρώντας τις αποφάσεις και οδηγίες της Γενικής Γραμματείας ΠολιτικήςΠροστασίας προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 ενδέχεται ύστερα από σχετική ενημέρωση τουδιοργανωτή της Διακρατικής Πιλοτικής Δράσης +RESILIENT LAB να επιτρέψει την συμμετοχή των επιχειρήσεων/φορέωνπου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον διαδικτυακά ώστε να συνεχίσει η ομαλή υλοποίηση της δράσης +RESILIENT LAB.

Η Διακρατική Πιλοτική Δράση +RESILIENT LAB διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο ΑΙΞ Μασσαλίας της Γαλλίας ‘AIXMARSEILLE UNIVERSITY’ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους υπόλοιπουςεταίρους του έργου +RESILIENT και με την υποστήριξη της εταιρείας Living Prospects Ltd. ανάδοχος της ΠεριφέρειαςΑνατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του έργου +RESILIENT.

Το έργο +RESILIENT – ‘Mediterranean Open REsouRcEs for Social Innovation of SociaLly ResponsIve ENTerprises’χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ‘INTERREG MED 2014 – 2020’. Το έργο ‘+RESILIENT’ βασίζεται στην συνεργασίαφορέων της 4πλής έλικας από 8 Ευρωπαϊκές χώρες τις Μεσογείου για την αντιμετώπιση της ανάγκης για καινοτομία πουσυμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ και στην τόνωση νέων θέσεων εργασίας, ιδίως για τιςεπιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική οικονομία.

Το εταιρικό σχήμα του έργου απαρτίζεται από 14 εταίρους από 8 χώρες: Περιφέρεια της Βενετίας ως επικεφαλής εταίροςτου έργου (Ιταλία), Πανεπιστήμιο ΑΙΞ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ (Γαλλία), Ίδρυμα για την εταιρική σχέση και την Ανάπτυξη της Κοινωνίαςτων Πολιτών (Κροατία), Περιφέρεια της Ίστρια (Κροατία), RCDI – Δίκτυο Ανάπτυξης και Καινοτομίας (Πορτογαλία),Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ)–Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (Ελλάδα), ΕμπορικόΕπιμελητήριο Τρεβίζο και Μπελούνο (Ιταλία), Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Αραγκόν (Ισπανία), Οργανισμός ΑνοιχτώνΤεχνολογιών (Ελλάδα), Ενεργή Βαρκελώνη SA SPM (Ισπανία), Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας (Ισπανία), Ίδρυμα γιατη βελτίωση των δυνατοτήτων απασχόλησης (Σλοβενία), Εθνική Ένωση Ιταλικών Δήμων (Ιταλία), Ένωση Εμπορικών καιΒιομηχανικών Επιμελητηρίων της Αλβανίας (Αλβανία), Περιφερειακός συντονιστής για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα καιταμεία της Περιφέρειας της Ίστρια (AURORA)(Κροατία).

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας και την ενεργό συμμετοχή σας.

Με εκτίμηση,Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 resilient1

Διαβάστηκε 446 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 10:16

Τελευταία άρθρα από τον/την Τμήμα Πληροφορικής Κομοτηνής

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή