Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού οδικού δικτύου και πρόγραμμα δράσης κατά των κουνουπιών από ΠΕ Ροδόπης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντηρήσεων και καθαρισμών κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας ΠΕ Ροδόπης. Οι παρεμβάσεις  πραγματοποιούνται με τη συνδρομή μηχανημάτων και προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και αφορούν στην κοπή χόρτων, θάμνων και κλαδιών από δέντρα που εμποδίζουν την ορατότητα, αποσκοπώντας στη λειτουργική κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην πρόληψη κατά της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά.

Σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες Ροδόπης, μέχρι και τις 07-05-2021 έχουν καθαριστεί από χόρτα σημεία του οδικού δικτύου από Εθνική Οδό Νο2 Πόρτο Λάγος - Κομοτηνή - Όρια Νομών Ροδόπης - Έβρου, καθώς και των επαρχιακών οδών από διασταύρωση μέχρι Φανάρι, προς Ίασμο έως όρια Νομών Ροδόπης - Ξάνθης και από Κομοτηνή έως Μαρώνεια.

Πιο συγκεκριμένα, στην ίδια κατεύθυνση αποβλέπουν και εργασίες κοπής χόρτων που αναμένεται να υλοποιηθούν την τρέχουσα εβδομάδα από 10-5-2021 έως 13-5-2021 στην επαρχιακή οδό Ξυλαγανής – Ιμέρου – Πλατανίτη, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Πόρπης – Αρωγής καθώς και στην επαρχιακή οδό Μέσης – Παραλία Μέσης.

Παράλληλα, προς ενημέρωση των πολιτών, εξακολουθούν σε εβδομαδιαίο επίπεδο συστηματικές εφαρμογές για την αποτελεσματικότερη  καταπολέμηση των κουνουπιών από ειδικά συνεργεία που εκτελούν ψεκασμούς από εδάφους καθώς και εναέριους . Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να σημειωθεί ότι :

  • Αεροψεκασμοί εκπληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο, στις 08-05-2021 σε φυσικό και αγροτικό περιβάλλον της ΠΕ Ροδόπης, και ειδικότερα σε ευρύτερες περιοχές των οικισμών Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας, Ιμέρου και σε περιοχές γύρω από τις λίμνες Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, της παραλίας Μέσης και Γλυφάδας, του Λιμανιού Ιμέρου και του Δέλτα ποταμού Φιλιουρί.
  • Επίγειοι ψεκασμοί θα διενεργηθούν το διάστημα 10-05-2021 έως 14-05-2021 σε οικισμούς της ΠΕ Ροδόπης, βάσει του προγράμματος που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. (https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/enimerosi/diafaneia/deltia-typou-anakoinoseis/perodopis/item/67771-programma-katapolemisis-kounoupion-10-05-2021-eos-15-05-2021)

Σημειώνεται ότι σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος δράσης για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 408 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 07:27

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή