Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Προσφορά 50 συσκευών τάμπλετ για τις ανάγκες μαθητών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης και ψηφιακής διαδραστικής πλατφόρμας «Μαθαίνω για τον κορονοϊο» από την ΠΕ Ροδόπης

Στη δημιουργία ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με στόχο την προστασία από τον covid 19, προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, στο πλαίσιο αντίστοιχου έργου που υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας - Κοινωνικής Μέριμνας, με την αρωγή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Επιπλέον, με πρωτοβουλία της ΠΕ Ροδόπης διατίθενται 50 συσκευές τάμπλετ, για την υποστήριξη μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιοχής που προέρχονται από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Αντικείμενο του έργου δημιουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας, ήταν η σχεδίαση και η ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος με παιγνιώδη χαρακτηριστικά και διδακτικές μαθησιακές δραστηριότητες που αναφέρονται στην ανάπτυξη συμπεριφορών και την υιοθέτηση καλών πρακτικών σχετικών µε τα μέτρα προστασίας ενάντια στην διασπορά του κορονοϊού.

Η προσφορά των συσκευών αποσκοπεί στην διευκόλυνση της τηλεδιδασκαλίας και μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Θα διατεθούν προς ενίσχυση οικογενειών με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια (ανεργία γονέων/κηδεμόνων, ιδιότητα του μέλους πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας, σε μη δικαιούχους επιταγής -voucher για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού μέσω προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.α).

Με αφορμή την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Μαθαίνω για τον κορονοϊό» και την προσφορά των συσκευών, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης υπογράμμισε:

-«Στη μάχη της αντιμετώπισης της πανδημίας, συμμετέχουμε ενεργά. Υποστηρίζουμε έμπρακτα με δράσεις , που στοχεύουν στην πρόληψη της διάδοσης του covid 19. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργήσαμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα-παιχνίδι «Μαθαίνω για τον κορονοϊό», με την αρωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Ένα εργαλείο για την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας , που ενημερώνει και παρακινεί στην υιοθέτηση ορθών πρακτικών υγιεινής και ασφάλειας στο σπίτι, στο σχολείο, στην παιδική χαρά. Μεταφέροντας το μήνυμα ότι σε αυτή την αναµέτρηση, καθένας από εμάς φέρει την ευθύνη όχι μόνο για την προσωπική του υγεία αλλά και για την υγεία του συνόλου. Παραδίδουμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Συγχρόνως προσφέρουμε 50 ταμπλέτες, σε μαθητές των σχολείων προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης που το έχουν ανάγκη». Ο κ. Τσαλικίδης ευχήθηκε «δημιουργικό υπόλοιπο σχολικής χρονιάς στους μικρούς μαθητές που επιστρέφουν από τη Δευτέρα στις αίθουσες».

Σε σχετικό μήνυμα του, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης συγχαίρει και εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Αντιπεριφερειάρχη και την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης για την ουσιαστική προσφορά του τεχνολογικού υλικού και την πρωτοβουλία να εκπονήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα, «θεωρώντας βέβαιο ότι θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο διδακτικό εργαλείο στη διάθεση των εκπαιδευτικών».

-«Η ψηφιακή πλατφόρμα «Μαθαίνω για τον κορονοϊό» θα αξιοποιηθεί ως μία σημαντική εκπαιδευτική πρακτική, στην προσδοκώμενη επίτευξη του διδακτικού στόχου, που αφορά στην κατάκτηση όλων εκείνων των απαραίτητων γνώσεων που χρειάζονται τα παιδιά σχετικά με τον κορονοϊό και με όλες τις υγειονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις της πανδημίας, που τόσον καιρό ταλαιπωρεί και δοκιμάζει την ανθρωπότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ»

Η διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρµα- παιχνίδι σχεδιάστηκε σε περιβάλλον 2d animation. Βασίζεται σε πρωτότυπο σενάριο, κατά το οποίο δύο αφηγητές, µε απλό -κατανοητό λεξιλόγιο, αναφέρονται στο νέο κορονοϊό . Παράλληλα, καλούν τα παιδιά να πάρουν τον ρόλο ενός µικρού σούπερ ήρωα που έχει αναλάβει την αποστολή να σώσει τον κόσµο, υποδεικνύοντας τις ορθές και τις λανθασμένες στάσεις και πρακτικές στην καθημερινή ζωή.

Ο χρήστης της πλατφόρμας έχει τη δυνατότητα να επιλέγει χαρακτήρα πρωταγωνιστή. Κατά την διάρκεια του διαδραστικού παιχνιδιού δύναται να επιλέξει τις πιθανές απαντήσεις µε όποια σειρά επιθυμεί και να παίρνει την αντίστοιχη απάντηση(σωστό-λάθος). Μπορεί να αλλάζει επίπεδο παιχνιδιού καθώς επίσης να επιστρέφει σε προηγούμενο επίπεδο. Καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού παρέχεται η δυνατότητα προσωρινής παύσης του όπως και επανεκκίνησης του.

Το λογισμικό φιλοξενείται στον ιστότοπο www.protectmyhealth.gr και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα UNITY GAME ENGINE.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 509 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 15:08

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή