Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Ξεκινά η καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Ξεκίνησαν οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε υλοποίηση αντίστοιχου ενιαίου προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τριετούς διάρκειας. Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος, θα διενεργηθούν αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας στα φυσικά υδροτοπικά συστήματα της ΠΕ Ροδόπης, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.

Το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών ενσωματώνει συστηματικές ενέργειες που υλοποιούνται  με επίγεια μέσα, από ειδικά συνεργεία διενέργειας ψεκασμών από εδάφους και εναέρια μέσα, για την εκτέλεση εφαρμογών από τον αέρα.

Παράγοντας αποφασιστικής σημασίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου, είναι κι η ενεργοποίηση των πολιτών στην κατεύθυνση λήψης μέτρων για την αποφυγή δημιουργίας εστιών στους ιδιωτικούς χώρους. Ενδεικτικά προτείνονται, η απομάκρυνση χόρτων,  κούρεμα του γρασιδιού και θάμνων σε αυλές και οικόπεδα, η απομάκρυνση στάσιμων νερών από υδρορροές κι άλλα σημεία των κήπων. Παράλληλα με την εξέλιξη του προγράμματος είναι απαραίτητη η τήρηση ατομικών μέτρων προφύλαξης από τα κουνούπια.

«Οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος, δεδομένων των κλιματολογικών συνθηκών και με βάση τις πρόσφατες δειγματοληψίες. Θα εξελιχθούν με ελέγχους και εφαρμογές αντιμετώπισης σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας. Προσβλέπουμε στην συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες, επιδιώκοντας να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Σημειώνεται τέλος ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας  και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ροδόπης   είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη  Ροδόπης

 

Διαβάστηκε 520 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 07:15

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή