Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Τηλεδιάσκεψη με ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής και ΥΠΕΣ για συντονισμό ενεργειών αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου στη Ροδόπη

Ο συντονισμός ενεργειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 12ης Ιανουαρίου στη Ροδόπη, ήταν το αντικείμενο σημερινής τηλεδιάσκεψης με τη συμμετοχή του Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής Χρ.Τριαντόπουλου,  του συμβούλου του Αναπληρωτή ΥΠΕΣ Ν.Λαζαρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Ν.Τσαλικίδη και των Δημάρχων Κομοτηνής Γ.Γκαράνη, Μαρωνείας-Σαπών Ντ. Χαριτόπουλου και Αρριανών Αμ.Ριτβάν.

Με σκοπό την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, στο πλαίσιο της διάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνεργασίας της Περιφέρειας με το Υπουργείο Οικονομικών, έγινε επισκόπηση της πορείας αποτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία ενώ εξειδικεύθηκαν οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν ενόψει των διαδικασιών χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κατά την τοποθέτησή του επισήμανε την ανάγκη άμεσης χορήγησης ενισχύσεων προς τους πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου. Ο ίδιος, πρόσθεσε αναφορικά με το ζήτημα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές ότι, ήδη εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατατέθηκε πρόταση ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργου προϋπολογισμού  6.910.000,00€ που αφορά στην εκτέλεση επειγουσών παρεμβάσεων για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της λειτουργικότητας των ποταμών και ρεμάτων της Π.Ε. Ροδόπης.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 479 φορές
FaLang translation system by Faboba