Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτηνιατρικής ΠΕ Ροδόπης

1ο Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας στην Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ έτους 2014

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ροδόπης σε συνεργασία με το Π.Κ.ΠΦ.Π.Ε. Καβάλας ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς για την μέχρι τώρα κατάσταση και τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη και την φυτοπροστασία της βαμβακοκαλλιέργειας.
Εκτιμάται ότι έχουν σπαρθεί στο Νομό Ροδόπης περίπου 350000 στρ. όπως πέρυσι.
Η σπορά λόγω των βροχοπτώσεων Απριλίου και των χαμηλών θερμοκρασιών, ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου και ολοκληρώθηκε γύρω στις 20 Μαΐου και έχει φυτρώσει μέχρι σήμερα το 80-90%.
Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε ότι έχουμε μια οψίμηση της καλλιέργειας στο Νομό Ροδόπης της τάξεως των 10-15 ημερών και ίσως η κατάσταση επιδεινωθεί με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την τελευταία εβδομάδα (βροχές-χαμηλές θερμοκρασίες).
Η Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Ροδόπης συστήνει στους βαμβακοπαραγωγούς μόλις επιτρέψει ο καιρός, για καλύτερη ανάπτυξη να πραγματοποιήσουν ένα πρώτο σκάλισμα ώστε να αεριστεί το έδαφος και να αυξηθεί η θερμοκρασία του για να μειωθούν οι σηψηριζίες. Επίσης, να πραγματοποιούν συχνούς ελέγχους για προσβολές από θρίπα και όπου χρειάζεται να γίνουν οι ψεκασμοί για να μην έχουμε περαιτέρω οψίμηση.
Παρακαλούνται οι βαμβακοπαραγωγοί για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετοπίσουν να επικοινωνήσουν άμεσα με την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2531350410-8.



E.Π.
Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Σχετικό αρχείο...

Διαβάστηκε 1330 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 14:29
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

FaLang translation system by Faboba