Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Απολογισμός αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων στην ΠΕ Ροδόπης

 

 

Συγκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου στην αίθουσα "Γεώργιος Παυλίδης" της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για απολογισμό από την αντιμετώπιση κινδύνων που προήλθαν από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και αντιμετώπιση κινδύνων από Χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2016-17.
Συντονιστές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστας Χουβαρδάς και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης κ. Δημήτρης Παπαλεξίου ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι Φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανισμών, Υπηρεσιών και Σωμάτων Ασφαλείας.
Η σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, είχε ως στόχο τον απολογισμό των πεπραγμένων κατά την διάρκεια του χειμώνα, την καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν ενώ αναλύθηκαν οι τρόποι που κάθε φορέας και υπηρεσία χειρίστηκε και αντιμετώπισε το φαινόμενο με στόχο την πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών σε μελλοντικές παρόμοιες καταστάσεις.
Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών και ιδιαίτερα των κ. Τσαλικίδη, Χουβαρδά και Παπαλεξίου ήταν η ανάγκη άμεσης συνεργασίας και επικοινωνίας και ο συντονισμός όλων των φορέων και οργανισμών με την Πολιτική Προστασία, που αποτελεί κέντρο διαχείρισης για την επίλυση πάσης φύσεως προβλημάτων. Στόχος, σύμφωνα με τους αρμόδιους, είναι η έγκυρη και έγκαιρη παρέμβαση των Αρμοδίων Αρχών, παρά τις ελλείψεις σε πρόσωπα και Μέσα και παράλληλα η ενεργοποίηση των πολιτών. Στην σημερινή σύσκεψη έδωσαν το παρόν και έκαναν έναν μικρό απολογισμό εκπρόσωποι από τους Δήμους Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Ιάσμου και Αρριανών, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ενω μίλησαν ακόμα εκπρόσωποι της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΚ, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας, του Στρατού, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, της Διεύθυνσης Δασών, του Λιμενικού , της Αεροπορίας, του Ερυθρού Σταύρου και της Διεύθυνσης τεχνικών έργων.
Στο πέρας όλοι δεσμεύθηκαν πως θα συνεχίσουν σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας την εκπόνηση των δραστηριοτήτων τους, παρά τα αντικειμενικά προβλήματα, με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής και την εξυπηρέτηση των πολιτών στις καθημερινές τους ανάγκες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Νικόλαος Τσαλικίδης

Διαβάστηκε 854 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:48
FaLang translation system by Faboba