Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Επίσκεψη του 2ου Λυκείου Λευκάδας στην Π.Ε. Ροδόπης

  

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στην Αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» πραγματοποιήθηκε συνάντηση μαθητών και καθηγητών του 2ου Λυκείου Λευκάδας στο πλαίσιο της σχολικής εκδρομής στο Νομό Ροδόπης με θέμα την αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή της Θράκης.
Γύρω από το θέμα της πολυπολιτισμικότητας στην Θράκη μίλησαν με τη σειρά ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων, ο Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιώργος Πετρίδης, οι οποίοι στάθηκαν στην διαχρονικά αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, λαών και θρησκειών. Η συνύπαρξη ήταν και θα είναι δημιουργική και ο πολιτισμός μαζί με την εκπαίδευση θα αποτελούν εχέγγυα προόδου για την καθημερινή ομαλότητα.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης τόνισε πως «Η επίσκεψη του 2ου Λυκείου Λευκάδας δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τους καθηγητές να αντιληφθούν την έννοια της πολυπολιτισμικότητας και να κατανοήσουν πως εδώ έχουμε μάθει έμπρακτα να σεβόμαστε τα πιστεύω του καθενός. Επιπλέον, θέλω να πιστεύω πως θα αποτελέσουν πρεσβευτές της Ροδόπης στην περιοχή τους, προκειμένου να μεταφέρουν όλες τις ομορφιές της περιοχής μας».
Σε όλους τους παρευρισκομένους, μαθητές και καθηγητές, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, που αφορούν τα αξιοθέατα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και ένα λεύκωμα της Ροδόπης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Νικόλαος Τσαλικίδης

Διαβάστηκε 792 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:48

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή