Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ροδόπης για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών

 

Συγκλήθηκε την Δευτέρα 10 Απριλίου στην αίθουσα “Γεώργιος Παυλίδης” το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών Πυρκαγιών.
Συντονιστές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστας Χουβαρδάς και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης κ. Δημήτρης Παπαλεξίου ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι Φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανισμών, Υπηρεσιών και Σωμάτων Ασφαλείας.
Κατά τη σύσκεψη, έγινε ανταλλαγή απόψεων ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών και δράσεων των φορέων που περιβάλλουν το Πυροσβεστικό Σώμα στην πρόληψη και κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, ενώ διαπιστώθηκαν τυχόν παραλείψεις και καθορίσθηκαν οι ενδεδειγμένες δράσεις. Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλητών ήταν η εφαρμογή κοινών δράσεων άμεσα ενώ επισημάνθηκε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Σ.Ο.Π.Π., τους ενεργούς πολίτες και τις εθελοντικές οργανώσεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την πρόληψη πυρκαγιών και τόνισε τα εξής: “Η προστασία των δασικών εκτάσεων είναι χρέος για όλους μας. Δυστυχώς έχουμε δάση, δεν τα προσέχουμε και τα καταστρέφουμε. Τα δάση που μας απέμειναν πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να φροντίζουμε για τη διατήρηση, βελτίωση και επέκτασή τους. Μέσα από την δημιουργία ενός σχεδίου «Αυξημένης Ετοιμότητας», το οποίο θα είναι βασισμένο στην εμπειρία που έχουμε αποκομίσει, θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε και να επιλύσουμε προβλήματα στο μέλλον. Σε αυτήν την προσπάθεια σημαντικό ρόλο θα έχει η συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων και ο γενικότερος συντονισμός όλων μας”.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της σύσκεψης συμφωνήθηκε η ανάγκη σύγκλησης ενός ακόμα Συντονιστικού Οργάνου στις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού για να οργανωθεί το επικαιροποιημένο σχέδιο αντιμετώπισης των Πυρκαγιών.
Στη σημερινή σύσκεψη μίλησαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Διεύθυνσης Δασών, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης , του Λιμενικού, της ΔΕΗ, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΥΑΚ, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, του Ερυθρού Σταυρού, του Δήμου Κομοτηνής και του Δήμου Αρριανών και του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Νικόλαος Τσαλικίδης

Διαβάστηκε 860 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:48

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή