Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Επίσκεψη σε περιοχές που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση

 

 

 

Η χαλαζόπτωση που έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης την περιοχή της Ροδόπης, επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον αγροτικό πληθυσμό της Π.Ε. Ροδόπης. Για τον λόγο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης μαζί με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης τα Σύμβολα, την Φωλιά, την Δύμη και Κάλχα, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα του προβλήματος και να διαπιστώσει μαζί με τον Αγροτικό πληθυσμό της περιοχής το μέγεθος της ζημιάς σε καλλιέργειες κερασιών και αχλαδιών.
Μετά το πέρας των επισκέψεων στα χωριά ο κ. Τσαλικίδης δήλωσε τα εξής: "Πρόκειται για μια ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών. Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον ΕΛΓΑ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προϊστάμενο του κ. Πανάγο για την άμεση ανταπόκριση, προκειμένου να διαπιστώσουν μαζί μας το μέγεθος του προβλήματος. Περιμένουμε την αναγγελία δήλωσης και μέσα στις επόμενες 15 ημέρες όλοι οι παραγωγοί που επλήγησαν πρέπει να κάνουν στους Δήμους δήλωση καταστροφών. Εμείς ζητήσαμε από τους αρμόδιους να επισπεύσουν τις διαδικασίες, προκειμένου να γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα αυτοψίες. Μέλημα μας είναι η προστασία του κερασιού ως παραγωγή ενώ στο μέλλον στόχος είναι να γίνει καμπάνια με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση της χαλαζόπτωσης μέσω εναλλακτικών μεθόδων".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Νικόλαος Τσαλικίδης

Διαβάστηκε 767 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:48

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή