Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Δρομείς Περιφερειακού Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην ΠΕ Ροδόπης έτους 2017

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Περιφερειακό Φεστιβάλ VIA EGNATIA που στοχεύει να αποτελεί πυλώνα τουριστικής / πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής, να συμβάλλει στην πολιτισμική συνένωση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. μέσω της αρχαίας Εγνατίας οδού, στη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή τουριστική - πολιτιστική δραστηριότητα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης προγραμματίζονται ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις όπως ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα, έκθεση φωτογραφίας αρχαίων ευρημάτων της Εγνατίας Οδού, ταυτόχρονη παρουσίαση – προβολή δράσεων - εκδηλώσεων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης και οθονών προβολής, αγώνας δρόμου εντός πόλης 5 χιλ. «VIA EGNATIA RUN», μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά συγκροτήματα, την μπάντα Κόζα Μόστρα κ.ά. κατά το διάστημα 22-24/09/2017.

Ο αγώνας δρόμου «VIA EGNATIA RUN» προγραμματίζεται να διεξαχθεί το Σάββατο 23-09-2017 και ώρα 18:30 με έναρξη – αφετηρία το πάρκο Περιφέρειας (Αρχαιολογικό Μουσείο) και τερματισμό στο Βυζαντινό Φρούριο Κομοτηνής. Η αναλυτική διαδρομή παρουσιάζεται στο συνημμένο χάρτη. Ο κάθε ενδιαφερόμενος / η μπορεί να υποβάλλει την αίτηση συμμετοχής του / της ως δρομέας του «Περιφερεια-κού Φεστιβάλ VIA EGNATIA στην ΠΕ Ροδόπης έτους 2017», σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα. Η διαδρομή περιλαμβάνει ιστορικά μνημεία της πόλης , όπως: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, το Ιμαρέτ ( Εκκλησιαστικό Μουσείο), το Ίδρυμα Παπανικολάου – Βυζαντινό Μουσείο Κομοτηνής , την Παλαιά Αγορά Κομοτηνής, τον Πύργο του Ωρολογιού, το Γενί Τζαμί, το Θρακικό Πνευματικό Κέντρο Κομοτηνής – Θρακτικό Ωδείο Κομοτηνής ( Παλαιό Ταχυδρομείο) , το Εσκί Τζαμί Κομοτηνής, το Βυζαντινό Φρούριο, τον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, την Εβραϊκή Συνοικία, το Τέμενος Σελβιλί ( Σπασμένο Τζαμί), την Εγνατία οδό, την Παλαιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ), την Σχολή Νέστωρος Τσανακλή, την Λέσχη Κομοτηναίων, και την Συνοικία Βαρόσι/ Βενιζέλου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα fax 2531354206 κατά το διάστημα από 21-08-2017 έως 08-09-2017.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης

Νικόλαος Τσαλικίδης

Σχετικό αρχείο με την αίτηση συμμετοχής

Διαβάστηκε 981 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:48
FaLang translation system by Faboba