Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Ε.Ο.Ε.

Την δυσαρέσκεια του εξέφρασε μέσω επιστολής διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης εξαιτίας του αποκλεισμού της Θράκης από την πορεία της Λαμπαδηδρομίας για τους ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “PyeongChang 2018”

Συγκεκριμένα, η επιστολή που εστάλη αναφέρει τα εξής: “Αναμφίβολα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους σε διεθνές επίπεδο και έχει καταστήσει σαφές στα πέρατα της Οικουμένης ότι όλο αυτό το μεγαλείο που διέπει τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αφετηρία τη Χώρα μας.

Πέραν των ανωτέρω όμως, ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να εξαιρέσετε την ακριτική μας Θράκη από την πορεία της λαμπαδηδρομίας. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένα ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδος έμεινε εκτός χάρτη πορείας. Καθημερινά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον προβληματισμό και την αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας για αυτό το γεγονός. Ειδικά, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης θα ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι η Ροδόπη έχει πρωτεύουσα την Κομοτηνή και η Κομοτηνή είναι η έδρα της διοικητικής μας Περιφέρειας, μιας Περιφέρειας με πολλές ιδιαιτερότητες. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Θράκη και ειδικότερα η Ροδόπη ενσαρκώνει την πιο σημαντική Αρχή του Ολυμπιακού Ιδεώδους αυτή της Ειρήνης. «Και συ, ω Δία, χάρισε ειρήνη σ' όλους τους λαούς της Γης και στεφάνωσε τους νικητές του Ιερού Αγώνα».

Είναι λοιπόν ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι δεν θα συμμετέχουμε σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Ευχόμαστε εν τέλει να μας συντροφεύσει ο Φοίβος, ο Φωσφόρος Βασιλεύς και οι ακτίνες του θεού του ήλιου Απόλλωνα που άναψαν την ιερή δάδα να φιλοξενηθούν και από την πόλη μας”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Νικόλαος Τσαλικίδης

Διαβάστηκε 791 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:48

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή