Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ροδόπης για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2017-2018

 

 

 

Συγκλήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στην αίθουσα "Γεώργιος Παυλίδης" το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των Φορέων, την πρόληψη πιθανών πλημμυρικών φαινομένων και αντιμετώπιση κινδύνων από Χιονοπτώσεις και παγετό κατά την χειμερινή περίοδο.

Συντονιστές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστας Χουβαρδάς ,ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης κ. Δημήτρης Παπαλεξίου και η εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κρυστάλλω Γεωργιάδου ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι Φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανισμών, Υπηρεσιών και Σωμάτων Ασφαλείας.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, έκανε ειδική αναφορά στους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων, η δράση των οποίων αποτελεί παράδειγμα προς όλους μας. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης "Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση κάθε πιθανού προβλήματος. Για τον λόγο αυτό, σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ προκειμένου να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας την χειμερινή περίοδο. Ο περσινός χειμώνας ήταν βαρύς και επίπονος. Ωστόσο όλοι θεωρώ πως λειτουργήσαμε άμεσα και βρεθήκαμε άμεσα στα σημεία που έχρηζαν προσοχής. Όλοι οι φορείς που βρισκόμαστε εδώ απαιτείται να έχουμε σωστό συντονισμό, συνεργασία και αμοιβαίο σεβασμό. Είμαι βέβαιος πως μέσα από τον σημερινό διάλογο θα ακουστούν ενδιαφέρουσες απόψεις και κυρίως εποικοδομητικές, που θα συμβάλλουν στο να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή προβλημάτων κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα".

Στη συνέχεια μίλησε η κ. Γεωργιάδου τονίζοντας την σημασία που έχει η σωστή συνεννόηση και η ετοιμότητα από όλους τους Φορείς, οι οποίοι πρέπει να επισημάνουν τα στοιχεία που χρήζουν προσοχής, ο καθένας στον δικό του τομέα ενώ ο κ. Χουβαρδάς επισήμανε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα σωστού σχεδιασμού για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων. Απόψεις ακούστηκαν από όλους τους παρευρισκομένους με γνώμονα την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που θα συμβάλλουν στην πρόληψη προβλημάτων που θα προκύψουν κατά την χειμερινή περίοδο με έγκυρη και έγκαιρη παρέμβαση ενώ από όλους συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα της σωστής και άμεσης ενημέρωσης.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Σταυρίδης, εκπρόσωπος από τον Δήμο Κομοτηνής, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ενώ παρέστησαν ακόμα εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΥΑΚ, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας, του Στρατού, του Νοσοκομείου Κομοτηνής, της Διεύθυνσης Δασών , του Λιμενικού , της Αεροπορίας, της Εγνατίας Οδού Α.Ε., της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, του παραρτήματος Ροδόπης της ελληνικής ομάδας Διάσωσης,του Ερυθρού Σταύρου και της Διεύθυνσης τεχνικών έργων.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Νικόλαος Τσαλικίδης

Διαβάστηκε 834 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:48
FaLang translation system by Faboba