Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Απολογισμός της πρώτης σύσκεψης του γραφείου Αγροτικών Θεμάτων για το 2018

 

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη του Γραφείου Αγροτικών Θεμάτων για το 2018 στην Π.Ε. Ροδόπης, την οποία συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ για τις τρέχουσες εξελίξεις και αποφάσεις της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα γνωστοποιήθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων στήριξης για τις Δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 (γνωστά στο κοινό ως «Σχέδια Βελτίωσης») και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Υποβολή Προτάσεων στήριξης για το ΜΕΤΡΟ 9 «ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Επιπλέον συζητήθηκε η ανάγκη μείωσης της ρύπανσης νερού από την γεωργική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 ενώ ανακοινώθηκε η παράταση πληρωμής των οφειλών των κτηνοτρόφων για τις κατανεμηθείσες βοσκήσιμες γαίες των ετών 2016 και 2017 μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου του 2018.

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν τα στοιχεία κατανομής επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το έτος 2017 στον παρακάτω ιστότοπο: http://app.php.gov.gr/pamth2017/

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Ιμπράμ Αχμέτ, Κατραντζή Μουσταφά και Μουλταζά Ταρκάν (Περιφερειακοί Σύμβουλοι),Παναγιώτης Μαργαρίτης (ελαιοκομικός Συν/σμος Μαρώνειας),Λουίζα Σαλτσίδου (Europe Direct Κομοτηνή), Νίκος Καρακωστίδης (Μελοσσοκομικός Σύλλογος Ν. Ροδόπης “Το κεντρί”), Ισμαήλ Μολλά Αμέτ (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αρριανών), Σπυρίδων Τζανίδης (Σύλλογος κόκκινης φυλής βοοειδών), Ιωάννης Αμαξόπουλος (ΔΑΟΚ), Παύλος Τομζάς (Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ροδόπης), Χριστόδουλος Χατζηαποστόλου (Α.Σ. Σπάρτακος), Σταμάτιος Κούνιος (Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Νικόλαος Τσαλικίδης

Διαβάστηκε 995 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 13:48

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή