Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Απολογισμός συνάντησης εργασίας με θέμα την αντιμετώπιση του παραεμπορίου

Το φαινόμενο του Παραεμπορίου έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι νόμιμοι επαγγελματίες, που επωμίζονται το βάρος της φορολογίας και της στήριξης των ασφαλιστικών ταμείων και να οδηγούνται σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική εξαθλίωση.

Στόχος μας αποτελεί η πάταξη του φαινομένου μέσα από την επιβολή μιας σειράς μέτρων, τα οποία έχουν συζητηθεί με τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχής, που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό!

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας την Πέμπτη 29 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με θέμα την αντιμετώπιση του Παραεμπορίου, ενός ζητήματος καίριας σημασίας και σπουδαιότητας για την λειτουργία της αγοράς, της οικονομίας και ανάπτυξης της περιοχής. Εκεί αποφασίστηκε η από κοινού δράση, που θα επιφέρει τον καλύτερο συντονισμό ενώ αποτυπώθηκε από όλους τους ομιλητές η υπάρχουσα κατάσταση. Συζητήθηκαν οι αδυναμίες και τα κενά ενώ ζητήθηκε η καταγραφή όλων των προβλημάτων από όλους τους Φορείς και τις Υπηρεσίες για στοχευμένη προσπάθεια αντιμετώπισης τους. Τονίστηκε η σπουδαιότητα της πρόληψης μέσω σωστής ενημέρωσης και τόνωσης της καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών. Τέλος ζητήθηκε η τακτική συνάντηση των Μηχανισμών για ενιαία αντιμετώπιση του Φαινομένου ενώ αποφασίστηκε νέα συνάντηση προσεχώς προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη όλων των αιτημάτων.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, του Τελωνείου Κομοτηνής, της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής, του Ε.Φ.Ε.Τ., των Δήμων Κομοτηνής, Ιάσμου, Μαρωνείας-Σαπών και Φιλύρας-Αρριανών, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Εμπορικού Συλλόγου Ροδόπης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ροδόπης και υπηρεσιών της Π.Α.Μ.Θ.

Το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 718 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:42
FaLang translation system by Faboba