Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Απολογισμός πρώτης Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας

 

 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, που διεξήχθη παράλληλα στις 5 Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τις 16 έως τις 22 Απριλίου με δράσεις, που είχαν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή υγείας σε συνεργασία με συλλόγους, κοινωνικούς φορείς και σχολικές κοινότητες.

Σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες για σημαντικά θέματα όπως η ψυχική υγεία, η νευρική ανορεξία, η πρόληψη του καρκίνου, ο μητρικός θηλασμός, ζητήματα υποστήριξης του αυτιστικού συνδρόμου, καθώς και αλλά εξαιρετικής θεματολογίας. Επιπλέον,πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις σε όλη την έκταση της Π.Ε. Ροδόπης όπως εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσίαση Παραολυμπιακών Αθλημάτων, Βιωματικές ασκήσεις με τραγούδι, ζωγραφική και συζήτηση ενώ μεγάλη συμμετοχή είχε και η εθελοντική αιμοδοσία.

Το πιο ευχάριστο αλλά παράλληλα και πιο σημαντικό και ελπιδοφόρο για το μέλλον ήταν η συμμετοχή του κόσμου, επιβεβαιώνοντας πως “η συμμετοχή είναι η δύναμη μας”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους συλλόγους και φορείς για την σημαντική συνεισφορά τους με την οργάνωση των δράσεων στην Κομοτηνή, τον Ίασμο, τις Σάπες, τη Φιλύρα , την Μαρώνεια, όπως κι όλους τους πολίτες που τις πλαισιώνουν με την συμμετοχή τους!

Επιθυμία όλων είναι η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας να εξελιχθεί σε θεσμό τα επόμενα χρόνια και να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο σε περιεχόμενο και θεματολογία.

 

Το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 661 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:41
FaLang translation system by Faboba