Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ροδόπης για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών

 

 

Συγκλήθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου στην αίθουσα “Γεώργιος Παυλίδης” το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών Πυρκαγιών.

Συντονιστές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κώστας Χουβαρδάς , ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης κ. Δημήτρης Παπαλεξίου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αλέξιος Αναστασίου ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι Φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανισμών, Υπηρεσιών και Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά τη σύσκεψη, έγινε ανταλλαγή απόψεων ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών και δράσεων των φορέων που περιβάλλουν το Πυροσβεστικό Σώμα στην πρόληψη και κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, ενώ διαπιστώθηκαν τυχόν παραλείψεις και καθορίσθηκαν οι ενδεδειγμένες δράσεις. Κοινή συνισταμένη των απόψεων των συμμετεχόντων στην συνάντηση, ήταν η εφαρμογή ενιαίων δράσεων άμεσα ενώ επισημάνθηκε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Σ.Ο.Π.Π., τους ενεργούς πολίτες και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την πρόληψη πυρκαγιών και τόνισε τα εξής: “Η προστασία των δασικών εκτάσεων είναι χρέος για όλους μας. Η πρόληψη και ο σωστός συντονισμός είναι τα καλύτερα συστατικά μίας επιτυχημένης αντιμετώπισης κάθε πιθανού προβλήματος! Στόχος είναι μέσα από την κατάθεση ιδεών και απόψεων να προβλεφθούν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Το προηγούμενο Καλοκαίρι σε γενικές γραμμές η παρουσία όλων μας ήταν έγκαιρη για την καταπολέμηση κάθε φαινομένου, με αποκορύφωμα την πυρκαγιά στην περιοχή του Κοπτερού στις 31 Αυγούστου, όπου όλοι δώσαμε άμεσα το παρόν. Επιπλέον κίνητρο και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να λειτουργούν ενσυνείδητα και να μην θέτουν – έστω και άθελα τους – σε κίνδυνο τα δάση. Τέλος απαιτείται η διατήρηση του δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των Φορέων για την πιο άμεση αντιμετώπιση κάθε κινδύνου”.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της σύσκεψης συμφωνήθηκε η ανάγκη σύγκλησης μίας νέας συνάντησης μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, για να οργανωθεί το επικαιροποιημένο σχέδιο αντιμετώπισης των Πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Κομοτηνής, του Δήμου Αρριανών, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Διεύθυνσης Δασών, της ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΥΑΚ , της Εγνατίας Οδού , της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ΠΕ Ροδόπης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας & Κομοτηνής, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Έβρου, του Ερυθρού Σταυρού και του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 636 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:41
FaLang translation system by Faboba