Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Τελετή λήξης των διαλέξεων της Ακαδημίας – Δομής δια βίου μάθησης

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 η Τελετή Λήξης των διαλέξεων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ - Δομής δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την περίοδο 2017-2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων “Γεώργιος Παυλίδης” της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε ταυτόχρονη ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση των έξι πόλεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι διαλέξεις (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα).

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης μίλησε για την αξία της μάθησης και την αξία της συμμετοχής σε δράσεις σαν την Ακαδημία: «Το “Γηράσκω δ'αεί πολλά διδασκόμενος” είναι άμεσα συνυφασμένο με την διαρκή επιμόρφωση ενώ ταυτίζεται με την δίψα και την ακούραστη αγάπη των ανθρώπων για μάθηση. Οι αξίες αυτές αποτυπώνονται σήμερα εδώ με την παρουσία και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στις 5 Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ και όλων των πολιτών,που ενεργά στήριξαν την προσπάθεια να καταστεί η Ακαδημία Δια Βίου Μάθησης ένας θεσμός.

Με γνώμονα πάντα αυτήν την επιθυμία, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κοιτάζει μπροστά, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας ,επενδύοντας στο θεσμό της “Ακαδημίας”. Μία προσπάθεια που απευθύνεται στους πολίτες της Περιφέρειας ,παρέχοντας τη δυνατότητα απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων.

Η συμμετοχή του κόσμου είναι αυτό που μας δίνει ώθηση και δύναμη στην εξέλιξη του θεσμού αυτού. Οφείλω όμως μέγιστες ευχαριστίες στους καθηγητές, που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαλέξεις τους ,ενώ σε αλληλεπίδραση με το κοινό έχτισαν έναν δίαυλο συνδιαλλαγής γνώσης . Δεσμευόμαστε ως Περιφέρεια στην προώθηση και άλλων εξαιρετικά εποικοδομητικών δράσεων το επόμενο διάστημα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των Βεβαιώσεων παρακολούθησης στους δικαιούχους συμμετέχοντες από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 611 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:40

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή