Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

«Αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, σε συνάντηση φορέων με τον ΥΠΑΑΤ

Σε συνάντηση φορέων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στο ΥΠΑΑΤ στην Αθήνα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα στην Περιφέρεια μας και ειδικότερα στη Θράκη, την ανάγκη στήριξης από την κεντρική ηγεσία έτσι ώστε να εξελιχθεί σε έναν από τους βασικότερους πυλώνες στήριξης της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης.

Επιπλέον ο Νίκος Τσαλικίδης αντιπαρέθεσε τα υπάρχοντα προβλήματα στην καλλιέργεια καπνού, σιτηρών και βάμβακος λόγω των συνεπειών του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και παράλληλα απαίτησε τον σεβασμό σε μια αγροτική περιοχή, όπως η Ροδόπη, όπου τα πάντα κινούνται γύρω από το «αγροτικό εισόδημα» και η οικονομία όλης της περιοχής και της Περιφέρειας ευρύτερα εξαρτάται από την καλλιέργεια της γης.

Στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσης που ταλαιπωρεί τον αγροτικό κόσμο, με τις τραγικές απώλειες παραγωγής στις καλλιέργειες κατά την τρέχουσα χρονιά , ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ζήτησε εμπράκτως τις ενέργειες του Υπουργείου και τις πρωτοβουλίες, για την απόδοση δίκαιων αποζημιώσεων στους πληγέντες, και επιπλέον να ανακοινώσει υπεύθυνα μέτρα και κατευθύνσεις προς όφελος των Αγροτών.

 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 663 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:00

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή