Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Σε ετοιμότητα όλες οι Διευθύνσεις της Π.Ε. Ροδόπης κατά την διάρκεια της κακοκαιρία που πλήττει την χώρα

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα βρήκε η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Ροδόπης, καθώς κύριο μέλημα μας είναι η ασφάλεια των πολιτών!

Συγκεκριμένα, με τα μέσα της ΠΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των δρόμων με τις τρεις αλατιέρες που υπάρχουν στην διάθεση της για να αποφευχθούν προβλήματα λόγω χιονόνερου και πάγου ενώ κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίρριψη αλατιού από μηχανήματα της υπηρεσίας!

Για τον καλύτερο συντονισμό και την αποφυγή προβλημάτων, κυρίως για τις ορεινές κοινότητες, οι υπηρεσίες έχουν επί 24ωρου βάσεως επικοινωνία με τους Αρμόδιους των εκάστοτε περιοχών για να καλύψουν όποια ανάγκη προκύψει.

Στην Κομοτηνή σήμερα στις 29 Νοεμβρίου τρία μηχανήματα της ΔΤΕ ΠΕ Ροδόπης προχώρησαν στον αποχιονισμό του ορεινού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Ροδόπης και συγκεκριμένα:

1) το μηχάνημα ΜΕ 119001 εκτέλεσε αποχιονισμό στο οδικό δίκτυο Νέα Σάντα – Όρια Ν. Έβρου

2) το μηχάνημα ΜΕ 132226 εκτέλεσε αποχιονισμό στο οδικό δίκτυο Δαρμένη - Ραγάδα - Εσοχή

3) το μηχάνημα ΚΗΗ 6501 εκτέλεσε αποχιονισμό στο οδικό δίκτυο Νέα Σάντα – Κέχρος.

Το αλάτι που διασκορπίζεται από τους αλατοδιανομείς των ανωτέρω μηχανημάτων σε ημερήσια ποσότητα είναι γύρω στους οκτώ τόνους και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας μας. Στις 28 Νοεμβρίου και ημέρα Τετάρτη δόθηκε αλάτι στο Δήμο Μαρώνειας – Σαπών (περίπου 15 τόνοι).

Πέραν αυτών όμως, έχει προβλεφθεί και εγκριθεί «ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019» Συνολικού προϋπολογισμού παροχής Υπηρεσίας (με ΦΠΑ)28.520,00 με στόχο την ετοιμότητα της Π.Ε. Ροδόπης σε αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα.


Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 763 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 11:58

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή