Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

 

Με σκοπό τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων που προέρχονται από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού στην περιοχή, συγκλήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην αίθουσα «Γ.Παυλίδης».

Συντονιστές της συνεδρίασης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικιδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης κ.Δημήτρης Παπαλεξίου κι ο κ. Αλέξιος Αναστασίου, Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Στις εργασίες της σύσκεψης συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Ροδόπης, Οργανισμών, Υπηρεσιών, των Σωμάτων Ασφαλείας, εθελοντικών οργανώσεων και για πρώτη φορά εκπρόσωποι της Διοίκησης του Σωματείου ΑΜΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας.

Μιλώντας στους εμπλεκόμενους φορείς που έδωσαν το παρόν, κατά την συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης τόνισε «την σημασία της πρόληψης και του σωστού συντονισμού μεταξύ των Δήμων, των Υπηρεσιών και της Περιφέρειας με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής και των περιουσιών τους». Ο ίδιος χαιρέτισε την ενεργή ανταπόκριση των εκπροσώπων συλλόγων Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες από την περιοχή της Ροδόπης , στο κάλεσμα για συμμετοχή τους στην σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, εκφράζοντας την πίστη ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα εδραιωθεί.

Σε δήλωσή του αναφορικά με την συνεδρίαση του ΣΟΠΠ ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε χαρακτηριστικά «Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από την συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων ΑΜΕΑ , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, είχανε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ΣΟΠΠ φοιτητές από όλη την Ελλάδα , που συμμετέχουν στην 3η Προσομοίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας και στους οποίους δώσαμε την δυνατότητα της κατ εξαίρεση συμμετοχής τους , προκειμένου να διαπιστώσουν πως λειτουργεί εμπράκτως η τοπική αυτοδιοίκηση μέσα από τα όργανα λειτουργίας».
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Γευσιγνωσία» του δήμου Κομοτηνής, Δημοτικός Σύμβουλος κ.Θέμης Τζενετίδης, ο Αντιδήμαρχος Αρριανών κ.Μολλά Αλή Μεμέτ Ισμαήλ,εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής καθώς επίσης εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΥΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής , της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, του Στρατού, της 4Ης ΕΜΑΚ, της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, του Λιμενικού, της Εγνατίας Οδού Α.Ε, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, του παραρτήματος Κομοτηνής του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων , Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτικής Γης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Λίγο πριν την λήξη των εργασιών , η Αντιπρόεδρος Νεολαίας του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων κ. Μαρία Αρναουτάκη, εξέφρασε τις ευχαριστίες της εκ μέρους των διοργανωτών και των συμμετεχόντων, στην 3η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου, για την δυνατότητα παρακολούθησης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.


Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 730 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 11:58

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή