Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

«THRAKI BIKE FESTIVAL» η 1η γιορτή ποδηλασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης»

Το 1ο Φεστιβάλ Ποδηλάτου με τίτλο «THRAKI BIKE FESTIVAL» διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης , την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, στις 10:00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Η πρώτη γιορτή ποδηλασίας περιλαμβάνει, ευχάριστες ποδηλατικές διαδρομές εντός και εκτός πόλης παράλληλα με ενδιαφέρουσες θεματικές δράσεις για τα παιδιά.

H συγκεκριμένη διοργάνωση προσανατολίζεται σε τρεις κατευθύνσεις:
-Στη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 2 έως 12 ετών και τη σωστή χρήση του ποδηλάτου σε ευχάριστες ποδηλατικές διαδρομές που θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο
-Την παρακίνηση των ποδηλατιστών της Κομοτηνής να συμμετέχουν σε ποδηλατικές διοργανώσεις που αποσκοπούν στην εξοικείωση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις αλλά και στις αθλητικές τους εξορμήσεις,
- Στη διεξαγωγή της Ποδηλατικής διαδρομής αντοχής για τους αθλητές αλλά και για τους φανατικούς ποδηλάτες.

Το πλήρες πρόγραμμα του «THRAKI BIKE FESTIVAL» :

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Μαρτίου 2019
Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής
• Όλες οι διαδρομές ξεκινούν και καταλήγουν στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.
09:00 Εγγραφές - Διανομή υλικού αγώνων
10:00 Τελετή έναρξης 1ου THRAKI BIKE FESTIVAL
10:30 Ποδηλατικές Διαδρομές για παιδιά ηλικίας 2-12 ετών
Παιχνίδια εξοικείωσης με τον ΚΟΚ και την σωστή χρήση ποδηλάτου
Ποδηλατοβόλτα στο BIKE Park της Κεντρικής Πλατείας Κομοτηνής
11:00 Ποδηλατική διαδρομή αντοχής 60 χλμ.
11:15 Ποδηλατική βόλτα 5 χλμ στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων Κομοτηνής
12:30 Απονομές αγώνων
13:00 Τελετή Λήξης 1ου THRAKI BIKE FESTIVAL
Μουσική με DJ, επιδείξεις Ρυθμικής Γυμναστικής και AEROBIC σε συνεργασία με τη Σ.Ε.Φ.Α.Α του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

«Το πρώτο Φεστιβάλ Ποδηλασίας στηρίζεται στους άξονες που έχουμε επιλέξει για να αποτελέσουν πεδίο συμμετοχής με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού , του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Διοργανώνουμε μια ποδηλατική γιορτή με στόχο να παρακινήσουμε τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους , να χρησιμοποιούν το ποδήλατο και καλούμε όλους να συμμετέχουν» επισημαίνει σε σχετικό μήνυμα του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Δηλώσεις συμμετοχής στις ποδηλατικές διαδρομές και τον αγώνα αντοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, επιλέγοντας τον σύνδεσμο:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeupDJrgcCp3KfLmEUXpztKaR8-nt5VlOPigL9tYzud-h5GhQ/viewform 


Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές στη διοργάνωση μπορούν να υποβάλλουν σχετική δήλωση, επιλέγοντας το σύνδεσμο:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1ExJCdvMjdJpTTSnEhL4e7NNM5cE5UIIFEXEMscblG6peZg/viewform

Το THRAKI BIKE FESTIVAL οργανώνεται με τη στήριξη της Σ.Ε.Φ.Α.Α του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής, της 29 Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, της 21ης Ταξιαρχίας ΧΧΙ ΤΘΤ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης –Τμήμα Τροχαίας, του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής,της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, του ΕΚΑΒ ,της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, του Ποδηλατικού Συλλόγου «Θράκας Ιππέας», του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Κομοτηνής.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι επιχειρήσεις ΤΖΑMΠΑΖΗΣ, ΚASAPIS, EPONYMO KID, V15.gr outdoor store, ΛΑΓΑΚΗΣ ΑΕ, το ΚΤΕΛ Ροδόπης, τα Εκκοκκιστήρια «ΑΥΓΗ», SCENARIO και LA CORTE.


Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 903 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 11:12

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή