Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ξάνθης

Έκθεση Αυτοψίας και γνωστοποίηση απόψεων για τη με αριθμό 1148070 γνωστοποίηση έναρξης λειτουργίας εργαστηρίου με την επωνυμία «ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ ΦΑΤΙΧ», στο Σεύθη 5, Π. Χρύσα, Δ. Ξάνθης, Ν. Ξάνθης.

Έκθεση επιθεώρησης-αυτοψίας και γνωστοποίηση απόψεων

Με σκοπό τον έλεγχο της από 20.02.2020 και με αριθμό 1148070 γνωστοποίησης λειτουργίας του εργαστήριο παραγωγής φύλλων κρούστας-κανταϊφιού με την επωνυμία «ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ ΦΑΤΙΧ» (ΘΡΑΚΙΚΗ), που βρίσκεται στην οδό Σεύθη 5, Π. Χρύσα, Δ. Ξάνθης, κλιμάκιο της υπηρεσίας μας διενήργησε αυτοψία στις 25.06.2020.

Κατά την αυτοψία μας στη μονάδα, διαπιστώθηκε μια σειρά από ασυμφωνίες σχετικά με την προαναφερόμενη γνωστοποίηση λειτουργίας. Συγκεκριμένα:

  1. Υπήρχαν εγκατεστημένα επιπλέον μηχανήματα τα οποία δεν ήταν αποτυπωμένα στη μηχανολογική κάτοψη (μεγάλος καταψύκτης στο χώρο τελικών προϊόντων, επιφάνειες ψησίματος στο χώρο εργαστηρίου, μηχάνημα παρασκευής κανταϊφιού σε χώρο εκτός του δηλωμένου εργαστηρίου).
  2. Ως χώρος εργαστηρίου χρησιμοποιείται επιπλέον κτήριο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του γηπέδου, όπου γίνεται η παραγωγή, κατεργασία και συσκευασία του κανταϊφιού, για το οποίο δεν υπήρχαν κανένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη λειτουργία του.
  3. Υπήρχε εγκατεστημένη διάταξη υγραερίου, η οποία δεν ήταν αποτυπωμένη στα σχέδια και δεν υπήρχε εξοπλισμός ανίχνευσης τυχόν διαρροών. Οι φιάλες δεν ήταν εγκατεστημένες σε ανεξάρτητο χώρο αλλά αυτές καταλάμβαναν τμήμα της τουαλέτας.
  4. Πλήρη απουσία των βασικών μέτρων ενεργητικής πυροπροστασίας (απαιτούνται δύο πυροσβεστήρες, μια πυροσβεστική φωλιά, και φωτεινές ενδείξεις εξόδου καθώς οι υπάρχουσες ήταν από αυτοκόλλητο).
  5. Η χρήση των διαμερισμάτων δεν συμφωνούσε με αυτήν που ήταν αποτυπωμένη στην κάτοψη του εργαστηρίου.
  6. Ασυμφωνία του μεγέθους της στεγασμένης επιφάνειας (τετραγωνικά μέτρα) του εργαστηρίου μεταξύ ερωτηματολογίου, κατόψεων μηχανολογικού και τοπογραφικού, οικοδομικής άδειας και μισθωτηρίου.
  7. Aκατάλληλες υγειονομικές συνθήκες, όπως απουσία χώρου υλικών συσκευασίας, μη χρήση σκευών μεταφοράς των προϊόντων, απουσία λάντζας στο χώρο παραγωγής, τουαλέτα χωρίς παροχή νερού και πόρτα, επαφή των συσκευασιών αλεύρων και χάρτινων κουτιών με τα τελικά προϊόντα, ασυνέχειες στο δάπεδο, μη χρήση ρουχισμού εργασίας και σκούφου, απουσία σίτας στα ανοίγματα των περισσότερων θυρών, ύπαρξη εντόμων εντός του εργαστηρίου, πλήρης ακατάλληλος υγειονομικά χώρος συσκευασίας κανταϊφιού (πλακάκια, δάπεδο, επιφάνειες) κτλ. Τέλος δεν διαπιστώθηκε να τηρείτε κάποιο διάγραμμα ροής.

Λόγω των ακατάλληλων υγειονομικών συνθηκών, η παρούσα έκθεση αυτοψίας κοινοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παρακαλούμε για την έγγραφη γνωστοποίηση των απόψεων σας σχετικά με τις προαναφερόμενες παρατηρήσεις εντός 20 ημερών από την παραλαβή του παρόντος εγγράφου, καθώς αυτές αποτελούν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας. Η υπηρεσία μας στη συνέχεια θα προβεί σε επανέλεγχο του εργαστηρίου. Στην περίπτωση που δεν τακτοποιηθούν οι παρατηρήσεις εντός της προθεσμίας, θα επιβληθεί πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 8 του σχετικού 4.

Διαβάστηκε 804 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 14:37

Τελευταία άρθρα από τον/την Δ/νση Ανάπτυξης ΠΕ Ξάνθης

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή