Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης πολιτιστικών δράσεων με την Π.Α.Μ.Θ.-ΠΕ Καβάλας, έτους 2023

Στο πλαίσιο του έγκαιρου σχεδιασμού και προγραμματισμού των πολιτιστικών δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και της ένταξής τους στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης έτους 2023 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πολιτιστικούς-αθλητικούς συλλόγους-σωματεία εγγεγραμμένους στα μητρώα της ΠΕ Καβάλας, προκειμένου να καταθέσουν σχετικές προτάσεις για τη συνδιοργάνωση δράσεων.

Η σχετική αίτηση για την κατάθεση των προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΠΕ Καβάλας https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/enimerosi/diafaneia/deltia-typou-anakoinoseis/pekavalas και αφορά μόνο σε εκδηλώσεις με χρόνο πραγματοποίησης Μαΐο-Νοέμβριο 2023.Οι φορείς μπορούν να καταθέτουν ολοκληρωμένες προτάσεις, με καταληκτική ημερομηνία την 28 Φεβρουαρίου 2023, στο γραφείο 367 της ΠΕ Καβάλας.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, η Π.Α.Μ.Θ. – Π.Ε. Καβάλας δεν επιτρέπεται να επιχορηγεί ή να στηρίζει οικονομικά δράσεις άλλων φορέων, παρά μόνο να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής. Στην περίπτωση αυτή αναλαμβάνει μόνο μέρος των δαπανών της δράσης που ανέρχεται έως το 40% του συνολικού προϋπολογισμού της, ενώ το υπόλοιπο 60% πρέπει να καλύπτεται από τον ίδιο τον αιτούμενο φορέα η και άλλους συνδιοργανωτές, οι οποίοι πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά με το ποσοστό συμμετοχής με το οποίο θα συμμετέχει ο καθένας.

Οι σχετικές προτάσεις θα αξιολογηθούν και από αυτές θα επιλεγούν μετά από έγκριση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη οι αρτιότερες, οι πιο ενδιαφέρουσες και αυτές οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν σύμφωνα με τις υπάρχουσες δυνατότητες, κυρίως όμως, όσες εμπίπτουν στους στόχους, στις αρχές και στις προδιαγραφές που έχει θέσει η Π.Α.Μ.Θ..

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις που θα κατατεθούν, θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

  • Να προέρχονται από συλλόγους/φορείς που έχουν επιδείξει έως τώρα αξιόλογη δράση
  • Να είναι ευρείας απήχησης/ υπερτοπικής σημασίας και να μην υπηρετούν ιδίους σκοπούς
  • Να καλύπτουν τους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού
  • Να παρουσιάζουν ανταποδοτικό χαρακτήρα σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες και να συμβάλλουν στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη
  • Να προβάλουν τον πολιτισμό, την ιστορία, τα τοπικά ήθη και έθιμα
  • Να αναδεικνύουν στοιχεία της τοπικής πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας
  • Να συμβάλουν στη δημιουργία νέων πολιτιστικών προτύπων

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:

  • Οι σύλλογοι που θα καταθέσουν τις σχετικές προτάσεις, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της Π.Ε. Καβάλας και να έχουν επικαιροποιημένο το φάκελό τους
  • Να έχουν ελεύθερη είσοδο / συμμετοχή για το κοινό και οι φορείς που αιτούνται την συνδιοργάνωση, να μην έχουν έσοδα από αυτές
  • Να δεσμεύονται για την εξασφάλιση των απαιτούμενων σχετικών με την εκδήλωση αδειών ή εγκρίσεων
  • Οι προτάσεις που θα κατατεθούν να περιλαμβάνουν: αναλυτική περιγραφή της δράσης, αναφορά στους συμμετέχοντες φορείς/ συνδιοργανωτές, το κοινό στο οποίο απευθύνονται, αιτιολόγηση για την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της εν λόγω δράσης και οπωσδήποτε ένα κατά προσέγγιση συνολικό προϋπολογισμό δαπανών της όλης εκδήλωσης, ο οποίος θα περιλαμβάνει τα ποσά συμμετοχής κάθε συνδιοργανωτή, και τα αιτούμενα είδη/υπηρεσίες από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με το εκτιμώμενο κόστος αυτών.

ΤΕΛΟΣ:

Οι φορείς, καταθέτοντας την πρότασή τους, αναλαμβάνουν την υποχρέωση (εφόσον επιλεγούν), μετά το πέρας της δράσης, να προσκομίσουν:

  • οικονομικά και απολογιστικά στοιχεία (π.χ. τιμολόγια και αποδεικτικά λοιπών δαπανών των δράσεων, αριθμό επισκεπτών/ συμμετεχόντων, ανταποδοτικότητα στην τοπική κοινωνία, αποτελέσματα δράσης κ.λ.π.)
  • οπτικοακουστικό υλικό σε ψηφιακή μορφή για τη δημοσιότητα της δράσης (φωτογραφίες, βίντεο, κλπ)

Στόχος της ΠΕ Καβάλας μέσα από τις συνδιοργανώσεις αυτές είναι η πραγματοποίηση ποιοτικά αναβαθμισμένων και ελκυστικών στο κοινό εκδηλώσεων, με σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

                                                     Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε.ΚΑΒΑΛΑΣ

 

                                                       ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστηκε 568 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 12:31
∆/νση ∆ημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας s.farina

Τελευταία άρθρα από τον/την ∆/νση ∆ημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας s.farina

FaLang translation system by Faboba