Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Αλέξιο Πολίτη

Μέσα σε ένα εορταστικό και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, παρουσία φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας «τα καλά πράγματα να γίνονται, συνεργασίες όμορφες και ευλογημένες να διακονούνται, να μη συμβαίνουν άσχημα πράγματα τα οποία προκαλούν δυσκολίες και το 2023 να αποβεί μία μαρτυρία καλύτερη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους ευχήθηκε με τη σειρά του η νέα χρονιά να είναι μια ευλογημένη χρονιά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2023 σίγουρα θα είναι μία καλύτερη χρονιά από το 2022. «Τα άσχημα τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Ήδη είμαστε εδώ, κάτι που έχει να γίνει χρόνια, άρα ένα κακό το έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας -την πανδημία- και συνεχίζουμε. Από κει και πέρα, είναι μία ιδιαίτερη χρονιά, μία εκλογική/προεκλογική χρονιά, νομίζω το 95% είναι υποψήφιοι σε μία βαθμίδα είτε της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε της κεντρικής Διοίκησης, οπότε θα έχει πολύ τρέξιμο για όλους φέτος».

Στη συνέχεια ο κ. Πολίτης έκοψε τη βασιλόπιτα, μοίρασε τα κομμάτια σε εκπροσώπους φορέων και συλλόγων και αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά, υγεία, ευτυχία, καλή συνεργασία και ενότητα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι Βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργος Καλαντζής, οι Δήμαρχοι Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης και Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ΠΑΜΘ Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Αντωνιάδης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μεταφορών Χρήστος Γάκης, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Αρχέλαος Γρανάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αλιευτικής Πολιτικής Ανδρέας Καραγιώργης, ο πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Λεωνίδας Παππάς, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Κελγιώργης Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ο Τάσος Ιωαννίδης πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας, ο Γενικός Γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού Γιώργος Τρικαλιώτης, πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Μαρίνα Φιλιππίδου, της Θασιακής Ένωσης Νίκος Τσιλογιώργης, του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας» Σοφία Τσίγκου, της Θρακικής Εστίας Νίκος Τσουμπάκης, της Λέσχης Ποντίων Καβάλας Μιχάλης Τσουλφίδης, του Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας Νεάπολης Βασίλης Ευστρατίου, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Κώστας Πανταζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοσίας Δημοσίων Υπαλλήλων Στέφανος Ναλπάντης κ.α.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε ο πρόεδρος της Λέσχης Ποντίων και το δώρο ήταν εικόνα της Αγίας Λυδίας της Φιλιππισίας. Στα βασιλοπιτάκια το φλουρί έτυχε ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης και το δώρο ήταν εικόνα του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

Διαβάστηκε 492 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 08:08
Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕ Καβάλας koxliaridoy

Τελευταία άρθρα από τον/την Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕ Καβάλας koxliaridoy

FaLang translation system by Faboba