Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στις 11/11/2022.

Συγκλήθηκε την Παρασκευή 11-11-2022 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέματα:

  1. « Πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2022-2023».
  2. « Πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει της χειμερινής περιόδου 2022-2023».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ, κ. Αλέξιος Πολίτης, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θάσου Ευστράτιος Πυρήνας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καβάλας Κυριάκος Σταυρίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Νέστου Αλέξανδρος Πουταχίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Παγγαίου Αθανάσιος Νέζας ο Προϊστάμενος Δ/νσης Πολ. Προστασίας της Π.Α.Μ.Θ Κων/νος Χουβαρδάς, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Πολ. Προστασίας της ΑΔΜΘ Στυλιανός Ταμβακίδης καθώς επίσης και φορείς της ΠΕ Καβάλας που προσκλήθηκαν.

Σχετικά με το θέμα των πλημμυρών-χιονοπτώσεων και παγετού, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο κάθε φορέας για να είναι σε ετοιμότητα την προσεχή χειμερινή περίοδο 2022-2023, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση κρίσεων εξ αιτίας της εκδήλωσης φαινομένων του θέματος. Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού των Υπηρεσιών.

Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Διαβάστηκε 330 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή