Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

2ης Ειδική Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στις 20/04/2022

Συγκλήθηκε και συνεδρίασε σήμερα 20-04-2022 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας, κ. Αλέξιος Πολίτης, παραβρέθηκαν, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αρχέλαος Γρανάς, ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο Αντιδήμαρχος Θάσου κ. Ευστράτιος Πυρήνας ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Αθανάσιος Νέζας, η εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, κα. Ιωάννα Χαλινίδου, ο Προϊστάμενος του τμ. Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας κ. Σταύρος Κιβράκης, καθώς επίσης εκπρόσωποι Υπηρεσιών που αποτελούν τακτικά μέλη του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας και φορείς της ΠΕ Καβάλας και ΠΕ Θάσου που προσκλήθηκαν.

Εξετάστηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τα οποία τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων Φορέων και τα οποία αφορούν την προετοιμασία ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου 2022. Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν:

  • Η πορεία υλοποίησης των δράσεων, που οι συμμετέχοντες φορείς στο ΣΟΠΠ δεσμεύτηκαν για την υλοποίησή τους κατά την πρώτη ειδική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της νέας αντιπυρικής περιόδου.
  • Θέματα συνεργασίας μεταξύ των οικείων υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και των Δασικών Υπηρεσιών που αφορούν τόσο τις δράσεις πρόληψης και προστασίας των δασικών εκτάσεων από δασικές πυρκαγιές όσο και στην παροχή υποστήριξης και στη διασφάλιση άμεσης συνδρομής, από τις οικείες Δασικές Υπηρεσίες προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
  • Θέματα που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις.
  • Θέματα που αφορούν την ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

Θα ακολουθήσει η Τρίτη συνεδρίαση μέχρι τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με την οδηγία της ΓΓΠΠ, καθώς επίσης και τα ανάλογα ΣΤΟ των Δήμων, προκειμένου η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, στη συνέχεια, να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Καβάλας

Αλέξιος Πολίτης

Διαβάστηκε 389 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή