Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Η ΠΕ Καβάλας ξεκίνησε έγκαιρα τη διενέργεια επίγειων και εναέριων ψεκασμών προνυμφοκτονίας

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες δειγματοληψίες του τεχνικού/επιστημονικού προσωπικού του έργου της καταπολέμησης των κουνουπιών, την αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας, την εκδήλωση επιδημίας στη χώρα εξαιτίας του ιού του δυτικού Νείλου το προηγούμενο έτος, την παραγωγή προνυμφών στα παραλιακά και φυσικά οικοσυστήματα της Π.Ε Καβάλας, για αυτό και η ΠΑΜΘ/Π.Ε. Καβάλας ξεκίνησε την Πέμπτη 1η Απριλίου έγκαιρα τον πρώτο κύκλο επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ενώ την Παρασκευή 9 Απριλίου θα ξεκινήσουν και οι εναέριοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας, δίνοντας προτεραιότητα σε μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Έχοντας ως προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικά την παρούσα περίοδο, ξεκινάμε έγκαιρα τις παρεμβάσεις μας με στόχο να εξαλείψουμε τους πληθυσμούς των μολυσματικών κουνουπιών που αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες».

Διαβάστηκε 363 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή