Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Η ΠΕ Καβάλας αλλάζει την όψη του Λιμανιού της Καβάλας

Υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την Ανάδοχο εταιρία με την επωνυμία «Μεγκλή Κονστράξιον Ανώνυμη Τεχνική Τουριστική Εμποροβιομηχανική και Εργοληπτική Εταιρία με τον Διακριτικό Τίτλο «ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε.» σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Επέκταση Δικτύων Ηλεκτροφωτισμού και Τροφοδοσίας Ελλιμενισμένων Σκαφών και Επιστρώσεις στο Προσήνεμο μόλο του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας», προϋπολογισμού 1.550.000 ευρώ.

Το έργο θα κατασκευαστεί στο κεντρικό Λιμένα της Καβάλας, στην περιοχή του προσήνεμου μόλου, από την επαφή του με τα πρανή της «Παναγίας» έως το ακρομόλιο του. Το αντικείμενο του έργου αφορά α)Διορθωτικές επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στις επενδύσεις του κρηπιδώματος του προσήνεμου μόλου β)εξοπλισμό του κρηπιδώματος με σύγχρονους προσκρουστήρες γ)βελτίωση του οδικού δικτύου της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού και δ)ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη του προσήνεμου μόλου με δίκτυα φωτισμού, ηλεκτροδότησης, πυρασφάλειας και υδροδότησης των εισερχόμενων πλοίων.

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την πόλη της καβάλας και ιδιαίτερα για το Λιμάνι «Απόστολος Παύλος» διότι ξεκινάει ένα σημαντικό έργο στο προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας που, αφενός μεν θα αλλάξει και θα ομορφαίνει ακόμη περισσότερο την

εικόνα του παραλιακού μετώπου, αφετέρου δε θα βοηθήσει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστο Μέτιο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έγινε κοινωνός του αιτήματος από τον Οργανικό Λιμένος Καβάλας το υιοθέτησε και το ενέταξε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., τον τέως πρόεδρο του Ο.Λ.Κ. Χρήστο Ηλιάδη, αλλά και τον νυν πρόεδρο Γιώργο Φιλόσογλου και την Διευθύνουσα Σύμβουλο Άννα Φυσιάδου με τους οποίους έχουμε μια αγαστή συνεργασία, καθώς επίσης και τον προϊστάμενο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας που σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσαν όλες τις διαδικασίες για να ξεκινήσει το πιο πάνω έργο.  

 

Διαβάστηκε 404 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή