Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού Καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου κάθε έτους, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και Θάσου, στέλνει το μήνυμα της ευαισθητοποίησης, της ελπίδας και της ενημέρωσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου. Ο καρκίνος στα παιδιά είναι πολύ σπάνιος και με ποικίλες κλινικές εκδηλώσεις. Αν η διάγνωση γίνει χωρίς καθυστέρηση τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία, γίνονται καλά. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία.

Στον καρκίνο η έγκαιρη διάγνωση είναι πρωταρχικής σημασίας!

Κανείς και τίποτα δεν πρέπει να τους κλέβει την παιδική τους ηλικία, τα όνειρα και το γέλιο…..

Διαβάστηκε 388 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή