Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασιας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Καβαλας στις 16/10/2020

Συγκλήθηκε την Παρασκευή 16-10-2020 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέματα:

  1. «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».
  2. «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2020 – 2021».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ, κ. Κων/νος Αντωνιάδης, παραβρέθηκαν ο Συντονιστής Πολ. Προστασίας της Π.Α.Μ.Θ Πρόδρομος Φωτακίδης, ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Νέστου Κων/νος Χιώτης καθώς επίσης και φορείς της ΠΕ Καβάλας που προσκλήθηκαν.

Σχετικά με το θέμα των πλημμυρών-χιονοπτώσεων και παγετού, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες καθώς επίσης και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο κάθε φορέας για να είναι σε ετοιμότητα την προσεχή χειμερινή περίοδο 2020-2021, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση κρίσεων εξ αιτίας της εκδήλωσης φαινομένων του θέματος. Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν και η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων των φορέων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο τους.

Τα Πρακτικά της Συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Διαβάστηκε 377 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 14:38

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή