Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Εποπτεία εργασιών στο Φράγμα Μαρμαρά στον Ακροπόταμο, προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του επιχώματος του Φράγματος και των εργασιών σκυροδέτησης του υπερχειλιστή

Χθές ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Καραβά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή, τον Πρόεδρο της Εργοανάπτυξης και Περιφερειακό Σύμβουλο Αρχέλαο Γρανά, από υπηρεσιακούς υπαλλήλους και το εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, μετέβησαν στον Φράγμα του Μαρμαρά στον Ακροπόταμο, προκειμένου να διαπιστώσουν την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής του επιχώματος του Φράγματος και των εργασιών σκυροδέτησης του υπερχειλιστή.

Μετά το τέλος της εποπτείας των εργασιών ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής «Σήμερα βρισκόμαστε στο Φράγμα του Μαρμαρά, ένα έργο που δημοπρατήθηκε από τον τότε Νομάρχη Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοντζή το έτος 2006, προϋπολογισμού δέκα πέντε (15) εκατομμυρίων ευρώ, και το οποίο κατασκευαστικά θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ώστε στην συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία πλήρωσης του ταμιευτήρα. Για την Περιφερειακή ενότητα Καβάλας είναι ένα έργο σημαντικό που θα έχει τεράστια οικονομική ανταποδοτικότητα στο πρωτογενές τομέα για τα αγροκτήματα της περιοχής, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα ωφεληθεί ανάλογα και το περιβάλλον, αφού θα βελτιωθεί το μικροκλίμα και θα εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, που συνταξιοδοτείται σήμερα, και ο οποίος εδώ και δέκα πέντε (15) χρόνια, ήτοι από την πρώτη μέρα της έναρξης των εργασιών μέχρι και σήμερα, ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση στο εργοτάξιο του Φράγματος του Μαρμαρά.

Διαβάστηκε 448 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 13:46

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή