Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ΠΕ Καβάλας

3

Με αμείωτους ρυθμούς, τη χρήση σύγχρονων μέσω τεχνολογίας και με οικολογικά φάρμακα συνεχίζεται το εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών που υλοποιεί η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων, και της Καβάλας και Θάσου, με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου.

Με αφορμή την συνέχιση του προγράμματος των ψεκασμών, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Έχοντας ως προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία της υγείας των πολιτών της Περιφερειακής Eνότητας Καβάλας και Θάσου ξεκινήσαμε έγκαιρα τις παρεμβάσεις μας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα των επίγειων και εναέριων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών σε όλη την Περιφερειακή Eνότητα Καβάλας, με στόχο να εξαλείψουμε τους πληθυσμούς των μολυσματικών κουνουπιών που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία των πολιτών. Τηρώντας τη δέσμευσή μας ότι θα εφαρμόσουμε ένα αποτελεσματικό σχεδιασμό έχουμε καταρτίσει ένα ολιστικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, το οποίο βασίζεται στη μείωση του πληθυσμού τους μέσω του περιορισμού των εστιών αναπαραγωγής τους. Σε αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε συνοδοιπόρους και τους ίδιους τους πολίτες.

Θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση».  

Διαβάστηκε 648 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 13:08

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή