Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Καβάλας

Δελτίο τύπου για εμβολιασμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή της Αντιπεριφέρειας Καβάλας και των Γιατρών του Κόσμου στον Δήμο Νέστου, και συγκεκριμένα στο Ιατροκοινωννικό κέντρο Χρυσοχωρίου.

Στην συγκεκριμένη αποστολή την Πέμπτη 23/4/2015 με γιατρούς τον Νομίατρο Κο Χρήστο Παπαδόπουλο , την πρόεδρο της «Ευνεστίας» ιατρό Κα Λαρίσα Κοσμίδου, τη νοσηλεύτρια κα Φινδάνη Χαρούλα , τους διοικητικούς κα Κατερίνα Κολιάρμου και κα Αννα Γιοβανιού και τις υπεύθυνες εργαζόμενες του Ι.Α.Κ, εμβολιάστηκαν 81 παιδιά ηλικίας από 2 -12 ετών με 100 εμβόλια.

Τα εμβόλια ήταν μία δωρεά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Γιατρών του Κόσμου, για την ενεργητική ανοσοποίηση ανεμβολίαστων παιδιών κατά των εξής ασθενειών: Ηπατίτιδας Α , Ηπατίτιδας Β , Μηνιγγίτιδας , Πνευμονιόκκοκου , Ιλαράς , Ερυθράς , Παρωτίτιδας , Διφθερίτιδας , Τέτανου, Κοκκύτη , Πολιομυελίτιδας , Αιμόφιλου ινφλουέντσας τύπου Β και Ανεμευλογιάς.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση συμπίπτει με το εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εμβολιασμού 2015 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που εφέτος έχει ως κύριο σύνθημα: "Ας μειώσουμε το εμβολιαστικό κενό – Εμβολιασμός για όλους" και στοχεύει στην ενημέρωση του κόσμου  για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί  μέχρι στιγμής στην εξάλειψη και τον περιορισμό πολλών ασθενειών καθώς και στην αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων που επηρεάζουν τις αποφάσεις για εμβολιασμό, όπως ο εφησυχασμός, η έλλειψη εμπιστοσύνης και η δυσχερής πρόσβαση  στις υπηρεσίες υγείας. Άλλωστε είναι διαπιστωμένο ότι ο εμβολιασμός έχει σώσει τις περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση δημόσιας υγείας.

Διαβάστηκε 2567 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 19:49
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Σχετικά Άρθρα

FaLang translation system by Faboba