Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Εκδήλωση ονοματοδοσίας, της αίθουσας συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας, σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κ. ΜΑΡΤΗ»

Την Δευτέρα 10 / 11 το βράδυ πραγματοποιήθηκε, με κάθε επισημότητα, η εκδήλωση ονοματοδοσίας της αίθουσας συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας σε «αίθουσα Νικολάου Μάρτη», με βάση σχετική απόφαση του Π.Σ. Η εκδήλωση αποτέλεσε την κορυφαία ευκαιρία απόδοσης του οφειλόμενου φόρου τιμής στον διακεκριμένο Καβαλιώτη πολιτικό (Βουλευτή & Υπουργό) και πρωτεργάτη της εθνικής προσπάθειας για το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας, Νικόλαο Μάρτη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σχετική δέηση, την οποία ανέπεμψαν ο Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ.κ. Προκόπιος, συνεπικουρούμενος από άλλους ιερείς. Ενώ τα αποκαλυπτήρια του πορτραίτου του τιμωμένου Ν. Μάρτη έκαναν από κοινού ο Μητροπολίτης με τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Παυλίδη.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν :
ο Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ.κ. Προκόπιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θ. Μαρκόπουλος, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γ. Παυλίδης, ο Βουλευτής Καβάλας κ. Κ. Κλειτσιώτης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Κ. Γάκης, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δ. Τσανάκα.

Στην συνέχεια αναγνώσθηκαν οι γραπτοί χαιρετισμοί που απέστειλαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής Καβάλας κ. Γ. Καλαντζής, ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος αλλά και ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γ. Ορφανός.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν :
ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και επιστήθιος φίλος του Ν. Μάρτη κ. Ν. Μέρτζος, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης & πρώην Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Παυλίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον γιο του εκλιπόντος κ. Κωνσταντίνο Ν. Μάρτη, ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για την συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία αποτέλεσε φόρο τιμής απέναντι στο πρόσωπο του πατέρα του.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θ. Μαρκόπουλος επέδωσε, για αναμνηστικούς λόγους, στους δύο ομιλητές από ένα αντίγραφο αγαλματιδίου που έχει βρεθεί στις ανασκαφές της αρχαίας Νεάπολης.

Στην εκδήλωση, πέρα από όσους έλαβαν τον λόγο παραβρέθηκε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κ. Ζαγναφέρης, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικών Θεμάτων & Τουρισμού κ.κ. Σ. Παπαδόπουλος & Μ. Αμοιρίδης, ο Πρόεδρος του Π.Σ. κ. Κ. Αντωνιάδης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας & Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αρχ. Γρανάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρ. Γάκης, Αλ. Ιωσηφίδης, Στ. Τσολάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλ. Καλανταρίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καβάλας κ. Γ. Γραμμένος, Αξιωματικός – εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή της ΧΧ ΤΘΜ, τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας κ.κ. Μ. Δέμπας & Αν. Μεταξάς, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Κ.Σιμιτσής, Δ. Σιούρθας, Π. Παναγιώτου & Χ. Χρυσανίδης, ο πρώην Νομάρχης κ. Θ. Καλλιοντζής, ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ν.Α. κ. Κ. Τάτσης, ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Παπακοσμάς και πολλοί άλλοι.

Βιογραφικό Ν. Μάρτη και λεπτομέρειες της εκδήλωσης:

Διαβάστηκε 2639 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 11:31

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή