Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Εξέλιξη των έργων στον Νομό Καβάλας στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013

Σχετικά με την απάντηση του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρη σε ερώτημα του βουλευτή κ. Τέρενς Κουίκ για την πρόθεση του Υπουργείου να δρομολογήσει την κατασκευή φράγματος στις Ελευθερές Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς δηλώνει τα εξής:

«Η ενημέρωση που δόθηκε από τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρη για την πορεία εξέλιξης των έργων στον Νομό Καβάλας που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 βασίζεται δυστυχώς σε μη επικαιροποιημένα στοιχεία.

Να διευκρινίσουμε πρώτα απ’ όλα ότι το φράγμα των Ελευθερών δεν ταυτίζεται με το έργο του φράγματος Μαρμαρά, αλλά αποτελεί ξεχωριστή εγγειοβελτιωτική παρέμβαση, η προώθηση της οποίας εξαρτάται από τα διαθέσιμα κονδύλια και την ιεράρχηση των αναγκών της περιοχής μας.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα αγροτικών υποδομών, η απορροφητικότητα των εν λόγω έργων ανερχόταν μέχρι το τέλος του 2013 στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ και όχι στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου που αναφέρεται στον πίνακα που δημοσιεύεται από πλευράς ΥΠΑΑΤ. Μέχρι σήμερα μάλιστα, το ποσό της απορροφητικότητας έχει ανέλθει στα 8,7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι διαφορές στα ποσά που δημοσιεύονται είναι πολύ μεγάλες, γι’ αυτό και δίνουμε στη δημοσιότητα τον πίνακα αναφοράς της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας, ώστε να υπάρξει σωστή πληροφόρηση.

Από τα στοιχεία λοιπόν προκύπτει ότι το Φράγμα του Μαρμαρά έχει υλοποιηθεί κατά 60% περίπου και το έργο της υπογείωσης της αρδευτικής διώρυγας Β της Χρυσούπολης έχει προχωρήσει σημαντικά, ενώ έχει ολοκληρωθεί το 95% της σύμβασης.

Είναι λοιπόν προφανές ότι τα έργα αγροτικών υποδομών στο Νομό μας υλοποιούνται κανονικά».

Πίνακας αναφοράς της Δ/νσης Τεχνικών Έργων

Διαβάστηκε 2166 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 20:39

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή