Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Επίσκεψη Πύρρου Δήμα στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για τη συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων – Εφήβων στην άρση βαρών 2014 στην Καβάλα

episkepsi_pyrroy_dima_foto1Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς υποδέχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2014 στο γραφείο του τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Στην αποστολή της Ομοσπονδίας συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Προκοπίδης και η Πρόεδρος Αγώνων και επίσης αθλήτρια της Άρσης Βαρών κα. Θεανώ Ζαγκλιβέρη. Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Γερομάρκος και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Η επίσκεψη του Πύρρου Δήμα αποτέλεσε την αφορμή για να δρομολογηθεί μία νέα συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

episkepsi_pyrroy_dima_foto2

 Ο Πύρρος Δήμας συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τη δυνατότητα να διοργανωθούν οι φετινοί αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων στην πόλη της Καβάλας, μια και υπάρχουν οι υποδομές για να υλοποιηθεί μία τέτοια διοργάνωση.

Ο κ. Γρανάς διαβεβαίωσε τον Πύρρο Δήμα ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα στηρίξει μία τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση, που θα προβάλλει την περιοχή σε ολόκληρη τη χώρα και θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες να γνωρίσουν την Καβάλα. Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «είμαστε φίλοι του αθλήματος που δόξασε τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια και θεωρούμε σημαντικό να ωφεληθεί και η άρση βαρών και η περιοχή της Καβάλας από τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις».

episkepsi_pyrroy_dima_foto3

Ο κ. Γερομάρκος με τη σειρά του έδωσε έμφαση στην ευκαιρία που παρουσιάζεται μέσα από τη διοργάνωση αυτή να αξιοποιηθεί το ηθικό «βάρος» της παρουσίας του Πύρρου Δήμα, για να προβληθεί τουριστικά η περιοχή.

Ο Πύρρος Δήμας συμπλήρωσε ότι οι Περιφέρειες είναι ο «αιμοδότης» του αθλήματος της άρσης βαρών, καθώς όλα αυτά τα χρόνια πολλά νέα ταλέντα του αθλήματος εκκολάπτονται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τόνισε, τέλος, ότι η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην Καβάλα θα είναι μία ευκαιρία για τους νέους και τις νέες της περιοχής να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της άρσης βαρών και να εκτιμήσουν τις αξίες που αυτό ενσαρκώνει: την αξία της προσπάθειας και του ευ αγωνίζεσθαι. 

episkepsi_pyrroy_dima_foto4

Ολοκληρώνοντας την υποδοχή του Χρυσού Ολυμπιονίκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας προσέφερε ως αναμνηστικά δώρα ένα αντίγραφο από εκμαγείο γυναικείας μορφής, που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές της Θάσου από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, και έναν πολυτελή τόμο για την ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας. Αντιστοίχως, ο Πύρρος Δήμας απένειμε στον κ. Γρανά το μετάλλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών που απεικονίζει την εξέλιξη του αθλήματος από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Διαβάστηκε 2864 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 08:31

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή