Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Βράβευση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σκακιού Νεανίδων Σταυρούλας Τσολακίδου

Tsolak-06

Με μία μικρή τελετή, που διοργανώθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 στις 12.00 το μεσημέρι, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς βράβευσε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Σκάκι Νεανίδων Σταυρούλα Τσολακίδου.

Ο κ. Γρανάς συνεχάρη θερμά τη νεαρή Πρωταθλήτρια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Η διάκριση της Σταυρούλας τιμά πραγματικά όλους τους πολίτες του Νομού Καβάλας, κάνοντας διάσημη την περιοχή μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η διάκριση αυτή τιμά και τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια της δραστηριότητάς του έχει αναδείξει πολλά ταλέντα και έχει επιτύχει σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, και μάλιστα χωρίς την υποστήριξη της επίσημης Πολιτείας. Ωστόσο, η επιτυχία της Σταυρούλας μας φέρνει πλέον μία παγκόσμια διάκριση και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.

Tsolak-04Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όποτε μας ζητήθηκε, υποστηρίξαμε τις δράσεις του Σκακιστικού Ομίλου, με τις πενιχρές οικονομικές δυνατότητες που διαθέτουμε τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης. Ωστόσο, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, έχουμε βρει έναν τρόπο να διευκολύνουμε οικονομικά τις επόμενες συμμετοχές της Σταυρούλας σε διεθνείς διοργανώσεις, ως μία ελάχιστη ανακούφιση στην προσπάθειά της, η οποία πρέπει να σημειώσουμε ότι βαρύνει αποκλειστικά την οικογένειά της και τον Σκακιστικό Όμιλο. Έχουμε όμως την υποχρέωση να βοηθήσουμε αυτά τα «μικρά διαμάντια» που κοσμούν τη χώρα μας.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου ευχαρίστησε τον κ. Γρανά για την πρόσκληση και την τιμή που της κάνει με τη σημερινή βράβευση και δήλωσε πως είναι πολύ περήφανη που της δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί για την Ελλάδα και να τιμήσει τη χώρα της με την υψηλότερη διάκριση, γεγονός που της δίνει και το κουράγιο να συνεχίσει την προσπάθειά της.

Ο κ. Βασίλης Θεοδωρίδης, εκπρόσωπος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, συμπλήρωσε ότι η παγκόσμια διάκριση της Σταυρούλας κάνει πραγματικά υπερήφανα όλα τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου και τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Τα θερμά του συγχαρητήρια έδωσε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γερομάρκος, δηλώνοντας ότι η διάκριση της Σταυρούλας είναι τιμή για ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς την τοποθετεί στον παγκόσμιο χάρτη των διακρίσεων μέσα από τον αθλητισμό. Ολοκληρώνοντας την τελετή, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο ένα εκμαγείο γυναικείας μορφής που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές της Θάσου από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών.

Βιογραφικό Σταυρούλας Τσολακίδου

Διαβάστηκε 2916 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 09:07

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή