Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Επίσκεψη της Προέδρου των Special Olympics Ελλάδας κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου

foto1Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 στο γραφείο του, την Πρόεδρο των Special Olympics Ελλάδας κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και της προετοιμασίας των πόλεων για την Αφή της Φλόγας των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics. Οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Την κ. Δεσποτοπούλου συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Marc Van Den Reeck, η Γενική Γραμματέας των Special Olympics Ελλάδος κ. Ρίτα Παπαδοπούλου και ο Κήρυκας Εθελοντισμού των Special Olympics Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης.

foto2Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κυρία Δεσποτοπούλου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ως εκπρόσωπο των φορέων και των επιχειρήσεων της Θάσου και της Καβάλας που υποστήριξαν τη φιλοξενία παιδιών που πήραν μέρος στους αγώνες SPECIAL OLYMPICS του 2011, που διοργανώθηκαν στην Αθήνα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι για τη διοργάνωση του 2014 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης θα φιλοξενήσει την Τελετή Αφής της Φλόγας στις Φέρες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στην Παναγία την Κοσμοσώτειρα, και θα ακολουθήσει μία μοναδική τελετή λαμπαδηδρομίας στο Δέλτα του ποταμού Έβρου. Η κυρία Δεσποτοπούλου αποκάλυψε μάλιστα ότι την Τελετή Αφής της Φλόγας στις Φέρες θα τιμήσουν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρώπη.

foto3Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς δήλωσε ότι οι τοπικές κοινωνίες της Θάσου και της Καβάλας αισθάνονται υπερήφανες που είχαν την ευκαιρία να συμβάλουν στη φιλοξενία των παιδιών που συμμετείχαν στους αγώνες του 2011, καθώς και ότι αποτελεί εξαιρετική τιμή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης να φιλοξενήσει την Τελετή Αφής της Φλόγας για την επόμενη διοργάνωση.foto4 

 

 

 

 

Κατά τη λήξη της επίσκεψης, η κυρία Δεσποτοπούλου προσέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη μία γραβάτα με το έμβλημα και τα χρώματα των SPECIAL OLYMPICS, ενώ ο κύριος Γρανάς προσέφερε στους επισκέπτες από ένα αναμνηστικό αγαλματίδιο της Κόρης που χρονολογείται τον 4ο αιώνα π.Χ. και ανακαλύφθηκε στον Ναό της Αρτέμιδας στη Θάσο και έναν πολυτελή τόμο για την ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας.

Διαβάστηκε 2728 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 19:19

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή