Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Το έργο ύδρευσης στην Δημοτική Κοινότητα Λυδίας Καβάλας με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ

foto1Το έργο της κατασκευής του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής κοινότητας Λυδίας στον πρώην Δήμο Φιλίππων παρουσίασαν ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας Χρήστος Τσοχαταρίδης και με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά.

«Η ΔΕΥΑΚ υλοποιεί μια σειρά σημαντικών έργων στις δημοτικές κοινότητες και στην πόλη» τόνισε ο Δήμαρχος προσθέτοντας ότι πέρα από την ωφελιμότητα των έργων που βελτιώνουν την ζωή των πολιτών δημιουργούν, κατά την εκτέλεση τους σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. «Πάνω από 250 άτομα θα απασχοληθούν άμεσα στα 7 έργα της ΔΕΥΑΚ μέχρι το 2015» πρόσθεσε ο Δήμαρχος που αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Α. Γρανά, ώστε να ενταχθούν τα έργα αυτά στο ΕΣΠΑ.

foto2Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ Χρήστος Τσοχαταρίδης μίλησε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου ενώ έκανε αναφορά στη λειτουργία της επιχείρησης τονίζοντας ότι « η Δ.Ε.Υ.Α Καβάλας είναι ο φορέας διαχειρίσεως και διανομής του νερού στην πόλη και στις Δημοτικές κοινότητες. Είναι μια Επιχείρηση η οποία, χρόνια τώρα, φροντίζει για καθαρό και άφθονο νερό με ορθολογική διαχείριση, απρόσκοπτη διανομή, σεβασμό και ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος, άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών.

Εκτέλεσε και εκτελεί σημαντικά έργα, που θωρακίζουν τους παραπάνω στόχους, τόσο στην Καβάλα όσο και στις Δημοτικές κοινότητες. Αξιοποιώντας Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα δημιούργησε και δημιουργεί υπερσύγχρονα δίκτυα ύδρευσης.



foto3Σήμερα έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ και έχει δημοπρατήσει έργα, όπως τα δίκτυα ύδρευσης στις περιοχές:

Υψηλής Ζώνης στην πόλη της Καβάλας, προϋπολογισμού 6.396.000,00 ευρώ,
Μέσης Κεντρικής Ζώνης στην πόλη της Καβάλας, προϋπολογισμού 5.350.000,00 ευρώ

Κηπούπολης, στην πόλη της Καβάλας, προϋπολογισμού 3.075.000,00 ευρώ,
Δημοτικής κοινότητας Λυδίας, προϋπολογισμού 1.937.250,00 ευρώ

Δημοτικής κοινότητας Κρυονερίου, προϋπολογισμού 1.008.600,00 ευρώ.


Το συγκεκριμένο έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έχει προϋπολογισμό 1.937. 250 ευρώ και έχει μελετηθεί για 3000 άτομα και περιλαμβάνει και τις προτεινόμενες επεκτάσεις του οικισμού από την πρόταση του Γ.Π.Σ. της Δ.Ε. Φιλίππων. Η έγκριση των μελετών έγινε τον Νοέμβριο του 2011 η ένταξη στο ΕΣΠΑ έγινε τον Μάρτιο του 2012 , ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Μάιο και η εκτέλεση του έργου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους.

Το έργο θα είναι έτοιμο στο τέλος του έτους που διανύουμε».

Για τα έργα του ΕΣΠΑ που εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα αναφέρθηκε αναλυτικά ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο οποίος τόνισε την άρτια συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο, αλλά και την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Δηλώσεις για το έργο της Λυδίας έκαναν ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανέστης Συγγιρίδης αλλά και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γ. Συγγιρίδης.

Παρόντες στην παρουσίαση του έργου ήταν ο πρώην πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ Νίκος Δημητριάδης, οι Αντιδήμαρχοι Θόδωρος Παπαδόπουλος και Χριστόδουλος Μιχαλάκης ο Δ.Σ. Π. Γεωργιάδης ο προϊστάμενος της Τ.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Άγγελος Λογκάρης οι μηχανικοί της Επιχείρησης, επιβλέποντες του έργου, αλλά και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας που το εκτελεί.
Διαβάστηκε 2584 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 15:33

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή