Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανακοινώσεις Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας

Υπογραφή συμβολαίων μίσθωσης Δημόσιας Γεωργικής και Κτηνοτροφικής γης

DRIVELEGKAS

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιάννη Δριβελέγκα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2012 η υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης σε 10 δικαιούχους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού Κώστας Παπακοσμάς, εκπρόσωπος του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι βουλευτές Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής και Σάββας Εμινίδης, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Κορμέντζας και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η διανομή δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης σε νέους και πτυχιούχους στοχεύει ν' αποτελέσει μια ουσιαστική διέξοδο απασχόλησης σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο για νέους ανθρώπους.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δέχθηκε τα εύσημα από τον υφυπουργό καθώς , ενεργοποίησαν το στελεχιακό τους δυναμικό για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να προχωρήσουν με επιτυχία τα μισθωτήρια συμβόλαια. 

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε με απόλυτους όρους διαφάνειας και αντικειμενικοποίησης των κριτηρίων, βάσει των οποίων καταρτίστηκε η λίστα των δικαιούχων.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς μεταξύ άλλων υπογράμμισε : «Πρόκειται για συνολικά 30.000 στρέμματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Αυτά τα οποία υπογράφηκαν σήμερα είναι 21 τεμάχια. Οι ενδιαφερόμενοι είναι συνολικά 12. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει πεδίο δράσης τη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα η διαδικασία γίνετε στην Καβάλα. Η γη διανέμεται σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους γεωπονικών τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ και επαγγελματίες αγρότες με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και με διάρκεια έως και 25 χρόνια»

 

PC080004-1

Διαβάστηκε 2220 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:33
Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Τελευταία άρθρα από τον/την Π.Α.Μ.Θ. Διαχειριστής

Σχετικά Άρθρα

FaLang translation system by Faboba