Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Κατασκευή μαρίνων στο λιμάνι των Λιμεναρίων Θάσου

limenaria

Προκηρύχτηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ο ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ (ΜΑΡΙΝΑ) ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΘΑΣΟΥ». Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 7.100.000 εκ. € το οποίο θα περιλαμβάνει την δημιουργία καταφυγίου φιλοξενίας 70 τουριστικών σκαφών με παράλληλη εκβάθυνση του λιμένα και φυσικά συνοδευτικά έργα η ολοκλήρωση των οποίων θα το καταστήσουν πλήρως λειτουργικό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς έκανε την παρακάτω δήλωση για έργο :

 

«Η κατασκευή μαρίνων στο λιμάνι των Λιμεναρίων της Θάσου, ένα διαχρονικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων του νησιού, αποτελεί έργο πνοής για τον τουρισμό της περιοχής και την ανάπτυξη του. Μετά από συντονισμένες και στοχευόμενες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το έργο εντάχθηκε στο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου.

 

Οι κατασκευή μαρίνων στα Λιμενάρια σε συνδυασμό με την κατασκευή μαρίνων στο λιμάνι της Καβάλας αποτελούν πραγματικά μία σημαντική συλλογική επιτυχία. Παράλληλα αποτελούν όμως και έμπρακτο παράδειγμα της υλοποίησης των δεσμεύσεων μας για μία Περιφέρεια που θα είναι διεθνής τουριστικός προορισμός. 

 

Το έργο έχει τις εξής κατηγορίες εργασιών : Λιμενικά 4.613.074 €, ηλεκτρομηχανολογικά 1.070.222 € και οικοδομικά 215.976 € και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» για την περίοδο 2007-2013 του ΕΣΠΑ.  

 

Συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης το οποίο συμβάλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά 15% από το Ελληνικό Δημόσιο. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να διαρκέσει 36 μήνες»

 

Διαβάστηκε 2344 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:29

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή