Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Συνεδρίαση Επιτροπής Επεξεργασίας & Παρακολούθησης Μέτρων για τη Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης

dramakrisi01

Ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 12/01/2012 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων των φορέων για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να συστήσει την Άτυπη Επιτροπή Επεξεργασίας και Παρακολούθησης Μέτρων για τη Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης, προκειμένου να συμβάλει στη λήψη άμεσων κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, καθώς και στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση μέτρων άμεσης στήριξης της περιφερειακής οικονομίας.

 

Από τα μέλη της Επιτροπής παρέστησαν και εισηγήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Αθανάσιος Μακρής, καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της Επιτροπής στη Δράμα, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν με εκπροσώπους τους η Μητρόπολη Δράμας, ο Δήμος Δράμας, ο Δήμος Δοξάτου, ο Δήμος Προσοτσάνης, το Νοσοκομείο, το Εργατικό Κέντρο, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού, η Ένωση Καταναλωτών, οι Σύλλογοι Παραπληγικών, Διαβητικών, Καρκινοπαθών και Πολυτέκνων, η Ένωση Κυριών και η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν το λόγο και παρουσίασαν τόσο τα πεπραγμένα τους όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υλοποίηση των σκοπών των φορέων που εκπροσωπούν, χαιρέτισαν την προσπάθεια του Περιφερειακού Συμβουλίου και έθεσαν τις καλές τους υπηρεσίες στη διάθεση της Επιτροπής για συνέχιση της γόνιμης συνεργασίας.

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί, στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας, ηλεκτρονική βάση δεδομένων και επικοινωνίας όλων των φορέων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Ο κ. Ξανθόπουλος και ο κ. Γράνας τόνισαν κατά το κλείσιμο της σύσκεψης ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Επιτροπή δεν έχουν ως στόχο να υποκαταστήσουν τους φορείς κοινωνικής μέριμνας, αλλά να διασφαλίσουν έναν άτυπο συντονισμό και κυρίως στήριξη και βοήθεια προς αυτούς τους φορείς εκ μέρους της Περιφέρειας.

 

Διαβάστηκε 2046 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:24

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή